16 Mayıs 2020 Cumartesi

Havuç Dilim Baklava Tarifi

Havuç Dilim Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 150 gr ceviz
  • 1 paket margarin (250 gr)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Havuç Dilim Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yufkalarımızı kabımıza uygun keselim.
  2. Ben yuvarlak borcama yaptığım için yuvarlak kestim.
  3. Yağladığımız borcama bir yufka yaydım ve yağ serpiştirdim yine bir kat yine yağ olacak şekilde 20 kat döşedim.
  4. Ve arasına çekilmiş ceviz yayıp tekrar yağ serpip yine 20 kat bir yufka üstüne yağ şeklinde tamamladım.
  5. En son yufkaları pizza dilimi gibi kesip kalan yağı da üzerine gezdirdim ve 170°  derece fırında kızarana kadar pişirdim.
  6. Baklava fırında pişerken bir tencereye su şekeri koyup kaynatmaya başladım .
  7. Tam kaynarken altını kıstım ve kısık ateşte 20 dakika  kaynatalım.
  8. Ne koyu ne sıvı orta yoğunlukta bir şerbet olacak.
  9. Bu arada tam kaynamaya başlarken 1 dilim limon attım.
  10. Şerbet soğuğa yakın ılık.
  11. Tatlı fırından çıktığı gibi sıcak olacak.
  12. Bu arada borcam altını geç pişirdiği için fırına tatlıyı atarken bir tık alt katta pişirdim eşit pişmesi için.
Deneyecek olan herkese afiyet olsun 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder