Havuç Dilim Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 150 gr ceviz
- 1 paket margarin (250 gr)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Havuç Dilim Baklava Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yufkalarımızı kabımıza uygun keselim.
- Ben yuvarlak borcama yaptığım için yuvarlak kestim.
- Yağladığımız borcama bir yufka yaydım ve yağ serpiştirdim yine bir kat yine yağ olacak şekilde 20 kat döşedim.
- Ve arasına çekilmiş ceviz yayıp tekrar yağ serpip yine 20 kat bir yufka üstüne yağ şeklinde tamamladım.
- En son yufkaları pizza dilimi gibi kesip kalan yağı da üzerine gezdirdim ve 170° derece fırında kızarana kadar pişirdim.
- Baklava fırında pişerken bir tencereye su şekeri koyup kaynatmaya başladım .
- Tam kaynarken altını kıstım ve kısık ateşte 20 dakika kaynatalım.
- Ne koyu ne sıvı orta yoğunlukta bir şerbet olacak.
- Bu arada tam kaynamaya başlarken 1 dilim limon attım.
- Şerbet soğuğa yakın ılık.
- Tatlı fırından çıktığı gibi sıcak olacak.
- Bu arada borcam altını geç pişirdiği için fırına tatlıyı atarken bir tık alt katta pişirdim eşit pişmesi için.
Deneyecek olan herkese afiyet olsun 🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder