5 Mayıs 2020 Salı

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Muhallebili Kek Tarifi

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için :

  • 3 yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yumurta sarısı

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Muhallebili Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır. İçine süt, sıvı yağ ve vanilya da eklenir ve yeniden çırpılır.
  2. Daha sonra un ve kabartma tozu da eklenir ve karıştırılır.
  3. Son olarak bir su bardağı dövülmüş ceviz, 1, 5 su bardağı rendelenmiş havuç ve 1 yemek kaşığı dolusu tarçın atılıp karıştırılır.
  4. Yağlanmış kalıba hamur dökülür ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
  5. Kvanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeler iyice karıştırılır. Homojen bir kıvam alana kadar çırpılır.
  6. Daha sonra ocağa alınır ve karıştırılmaya devam edilir. Muhallebimiz ısınınca margarin atılır ve kaynayana kadar hiç durmadan karıştırılır.
  7. Katılaşınca ocaktan alınır.

Kek fırından çıktıktan yaklaşık 5 dk kadar sonra muhallebi kek ile buluşturulur. İsteğe göre süslenir. Afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder