Havuçlu Cevizli Tarçınlı Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için :
- 3 yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı tarçın
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yumurta sarısı
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Muhallebili Kek Tarifi Yapılışı
- Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır. İçine süt, sıvı yağ ve vanilya da eklenir ve yeniden çırpılır.
- Daha sonra un ve kabartma tozu da eklenir ve karıştırılır.
- Son olarak bir su bardağı dövülmüş ceviz, 1, 5 su bardağı rendelenmiş havuç ve 1 yemek kaşığı dolusu tarçın atılıp karıştırılır.
- Yağlanmış kalıba hamur dökülür ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Kvanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeler iyice karıştırılır. Homojen bir kıvam alana kadar çırpılır.
- Daha sonra ocağa alınır ve karıştırılmaya devam edilir. Muhallebimiz ısınınca margarin atılır ve kaynayana kadar hiç durmadan karıştırılır.
- Katılaşınca ocaktan alınır.
Kek fırından çıktıktan yaklaşık 5 dk kadar sonra muhallebi kek ile buluşturulur. İsteğe göre süslenir. Afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder