Sütlü Lavaş Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
Sütlü Lavaş Tarifi Yapılışı
Bismillahirrahmanirrahim
- Un süt ve tuz karışımı yoğurarak hamur haline getiriyoruz hamurdan 16 beze çıkıyor.
- Ufak ufak yuvarlıyoruz yuvarlanan hamurları 10 dakika bekletiyoruz .
- Bekledikten sonra hepsini ufak şekilde açarak 7 -8 cm aralarına zeytinyağı sürüp ikişerli halinde alt üst olacak şekilde bir müddet daha bekletiyoruz .
- Beklenen hamurları orta boy şeklinde açıyoruz ve ısınmış tavamızda arkalı önlü çevire çevire pişiriyoruz .
- Pişenleri de bir örtüye sarıyoruz üst üste.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder