5 Mayıs 2020 Salı

Sütlü Lavaş Tarifi

Sütlü Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz

Sütlü Lavaş Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim

  1. Un süt ve tuz karışımı yoğurarak hamur haline getiriyoruz hamurdan 16 beze çıkıyor.
  2. Ufak ufak yuvarlıyoruz yuvarlanan hamurları 10 dakika  bekletiyoruz .
  3. Bekledikten sonra hepsini ufak şekilde açarak 7 -8 cm aralarına zeytinyağı sürüp ikişerli halinde alt üst olacak şekilde bir müddet daha bekletiyoruz .
  4. Beklenen hamurları orta boy şeklinde açıyoruz ve ısınmış tavamızda arkalı önlü çevire çevire pişiriyoruz .
  5. Pişenleri de bir örtüye sarıyoruz üst üste.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder