Herkesin Tarif Sorduğu 4 Bezeyle Nefis Bakla Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 adet kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı limon
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Aldığı kadar un yaklaşık 4 /4, 5 su bardağı un
- 700 gram nişasta
- 1 çay kaşığın ucuyla tuz
Üstü için;
- 1.5 su bardağı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
İçi için;
- Ceviz ,fındık hangisini arzu ederseniz
Şerbet için ;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3 damla limon
- 2 tane ufak limon tuzu
Herkesin Tarif Sorduğu 4 Bezeyle Nefis Bakla Tarifi Yapılışı
Hadi hanımlar yapılışına geçelim.
- Yumurta ,yağ ,yoğurdu bir güzel karıştıralım ,kabartma tozunu dökelim .
- Üstüne sirke, limon, tuz, unu göz kararı ekleyelim .
- Yumuşak bir hamur olacak .
- Vaktimiz varsa yarım saat dinlendirelim.
- O arada şerbeti ocağa koyalım ,kaynayınca 20/25 dk kaynatıp limon tuzu ve limonu ekleyelim.
- Cevizi çok ufak değil orta irilikte çekelim.
- Dinlenen baklava hamurumuzu dört bezeye bölüp üstüne poşet kapatalım ki bezelerimiz yumuşacık kalsın.
- İlk bezenizi alalım merdaneyle aça bildiğimiz kadar açalım açtığımız bezeydi nişastalayıp zarf şeklinde katlayalım.
- Yuvarlak yufkanın önce bi kenarını içe doğru kapatalım nişastalayalım ,sonra övür tarafını nişastalıyıp tekrar iki ucuda kapatıp nişastalayalım .
- Kare olan bezeyi dört kenarından tekrar katlayıp hemen poşet ve bez örtelim ki hamurumuz kurumasın .
- 3 bezemizide bu şekilde yapalım .
- Sonra tekrar ilk katladığımız bezeden başlayıp açalım nişastalı oldu için bazı arkadaşlarımız hafif zorlanma yaşıyormuş çevire çevire tepsiye göre açalım.
- Tepsiyi oturtup fazlalıkları keselim ,onları da aralara koyalım .
- Ben iki yere ceviz sertim siz ster bi sefer ister iki sefer ilk kata ve ikinci kata serpebilirsiniz .
- Kalan üç bezenizde bu şekilde açıp dilimlediğimiz baklavayı bol yağla yağlayıp yağ gözünüze az gelirse iki şu bardağıda dökebilirsiniz.
- 160 fırını işitip ara ara 180 çıkararak yarım saat 45 dk güzelde kızartalım.
- Şerbetle buluşturalım ve servise hazırlayalım.
Ne kadar güzel kızarırsa o kadar çıtır olur ben hepsini şerbetlemedim siz kalabalık ailedeyseniz hepsini şerbetleyebilirsiniz biri hafif ılık biri soğuk olsun deneyecekler kolay gelsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder