1 Mayıs 2020 Cuma

Herkesin Tarif Sorduğu 4 Bezeyle Nefis Bakla Tarifi

Herkesin Tarif Sorduğu 4 Bezeyle Nefis Bakla Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı limon
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un yaklaşık 4 /4, 5 su bardağı un
  • 700 gram nişasta
  • 1 çay kaşığın ucuyla tuz
Üstü için;
  • 1.5 su bardağı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
İçi için;
  • Ceviz ,fındık hangisini arzu ederseniz
Şerbet için ;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3 damla limon
  • 2 tane ufak limon tuzu

Herkesin Tarif Sorduğu 4 Bezeyle Nefis Bakla Tarifi Yapılışı

Hadi hanımlar yapılışına geçelim.
  1. Yumurta ,yağ ,yoğurdu bir güzel karıştıralım ,kabartma tozunu dökelim .
  2. Üstüne sirke, limon, tuz, unu göz kararı ekleyelim .
  3. Yumuşak bir hamur olacak .
  4. Vaktimiz varsa yarım saat dinlendirelim.
  5. O arada şerbeti ocağa koyalım ,kaynayınca 20/25 dk kaynatıp limon tuzu ve limonu ekleyelim.
  6. Cevizi çok ufak değil orta irilikte çekelim.
  7. Dinlenen baklava hamurumuzu dört bezeye bölüp üstüne poşet kapatalım ki bezelerimiz yumuşacık kalsın.
  8. İlk bezenizi alalım merdaneyle aça bildiğimiz kadar açalım açtığımız bezeydi nişastalayıp zarf şeklinde katlayalım.
  9. Yuvarlak yufkanın önce bi kenarını içe doğru kapatalım nişastalayalım ,sonra övür tarafını nişastalıyıp tekrar iki ucuda kapatıp nişastalayalım .
  10. Kare olan bezeyi dört kenarından tekrar katlayıp hemen poşet ve bez örtelim ki hamurumuz kurumasın .
  11. 3 bezemizide bu şekilde yapalım .
  12. Sonra tekrar ilk katladığımız bezeden başlayıp açalım nişastalı oldu için bazı arkadaşlarımız hafif zorlanma yaşıyormuş çevire çevire tepsiye göre açalım.
  13. Tepsiyi oturtup fazlalıkları keselim ,onları da aralara koyalım .
  14. Ben iki yere ceviz sertim siz ster bi sefer ister iki sefer ilk kata ve ikinci kata serpebilirsiniz .
  15. Kalan üç bezenizde bu şekilde açıp dilimlediğimiz baklavayı bol yağla yağlayıp yağ gözünüze az gelirse iki şu bardağıda dökebilirsiniz.
  16. 160 fırını işitip ara ara 180 çıkararak yarım saat 45 dk güzelde kızartalım.
  17. Şerbetle buluşturalım ve servise hazırlayalım.
Ne kadar güzel kızarırsa o kadar çıtır olur ben hepsini şerbetlemedim siz kalabalık ailedeyseniz hepsini şerbetleyebilirsiniz biri hafif ılık biri soğuk olsun deneyecekler kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder