1 Mayıs 2020 Cuma

Kayseri Mantısı Tarifi

Kayseri Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
İçi için;
  • 100 gr kıyma
  • 1 tane rendelenmiş soğan (suyu sıkılmış)
  • Karabıber
  • Pulbiber
  • Tuz
Pişirmek için;
  • Tereyağı
  • Salça
Üzeri için;
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Nane
  • Pulbiber

Kayseri Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. Genişçe kaba unu alın ortasını açın yumurta kırın, çok az tuz ekleyin ve azar azar suyu ekleyin ve yoğurun. ,
  2. Hamuru ne kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır.
  3. Hamurdan bezeler yaparak bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın.
  4. Diğer taraftan kıymanın içine rendelenmiş soğan, karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
  5. Kıymadan kopardığınız küçük parçaları kare kare kesmiş oldugunuz hamurun üzerine koyun.
  6. Hamurların 4 köşesini bir araya getirip şekillendirin.
  7. Mantılar hazır olunca kaynayan suya atıp 15- 20 dakika pişirin.
  8. Bu arada küçük bir tavada tereyağını eritin ve salçasını ekleyip kavurun.
  9. Pişen mantınızı süzün.
  10. Borcama alın ve üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün.
  11. Son olarak da pişirdiğiniz sosu ilave edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder