Kayseri Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- Tuz
İçi için;
- 100 gr kıyma
- 1 tane rendelenmiş soğan (suyu sıkılmış)
- Karabıber
- Pulbiber
- Tuz
Pişirmek için;
- Tereyağı
- Salça
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
- Nane
- Pulbiber
Kayseri Mantısı Tarifi Yapılışı
- Genişçe kaba unu alın ortasını açın yumurta kırın, çok az tuz ekleyin ve azar azar suyu ekleyin ve yoğurun. ,
- Hamuru ne kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır.
- Hamurdan bezeler yaparak bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın.
- Diğer taraftan kıymanın içine rendelenmiş soğan, karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Kıymadan kopardığınız küçük parçaları kare kare kesmiş oldugunuz hamurun üzerine koyun.
- Hamurların 4 köşesini bir araya getirip şekillendirin.
- Mantılar hazır olunca kaynayan suya atıp 15- 20 dakika pişirin.
- Bu arada küçük bir tavada tereyağını eritin ve salçasını ekleyip kavurun.
- Pişen mantınızı süzün.
- Borcama alın ve üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün.
- Son olarak da pişirdiğiniz sosu ilave edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder