İki Renkli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Kırmızı Kısmı İçin;
- 2 su bardağı vişne suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Beyaz Kısmı İçin;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3,5 yemek kaşığı toz şeker
İki Renkli Tatlı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sos tenceresine kırmızı kısmı alıp karıştırıyorum.
- Kaynayınca ıslatmış olduğum kalıbıma döküyorum.
- Sonra soğuyunca dolapta bekletiyorum.
- 20 dakika kadar sonra, beyaz kısmı tencereye alıp kaynayana kadar çırpıyorum.
- Kırmızı kısmın üzerine döküyorum, dışarıda soğutup dolapta bekletiyorum.
- 1 saat durduktan sonra, servis tabağıma ters çeviriyorum ve üzerini hindistan cevizi ile süslüyorum.
Not: Vişne yerine taze sıkılmış portakal suyu da olur. Ben kaynattığım vişne kompostosundan yararlandım. 🤗.
Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder