7 Mayıs 2020 Perşembe

İki Renkli Tatlı Tarifi

İki Renkli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Kırmızı Kısmı İçin;

  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Beyaz Kısmı İçin;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3,5 yemek kaşığı toz şeker

İki Renkli Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sos tenceresine kırmızı kısmı alıp karıştırıyorum.
  2. Kaynayınca ıslatmış olduğum kalıbıma döküyorum.
  3. Sonra soğuyunca dolapta bekletiyorum.
  4. 20 dakika kadar sonra, beyaz kısmı tencereye alıp kaynayana kadar çırpıyorum.
  5. Kırmızı kısmın üzerine döküyorum, dışarıda soğutup dolapta bekletiyorum.
  6. 1 saat durduktan sonra, servis tabağıma ters çeviriyorum ve üzerini hindistan cevizi ile süslüyorum.

Not: Vişne yerine taze sıkılmış portakal suyu da olur. Ben kaynattığım vişne kompostosundan yararlandım. 🤗.

Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder