Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo küçük doğranmış et
- Sıvıyağ
- Tozbiber
- Tuz
Lavaş için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- Tuz, şeker
- Yarım çay bardağı yağ
İçerisine koymak için;
- Domates
- Soğan
- Maydanoz
- Nâr ekşisi
- Sumak
- Zeytinyağı, tuz
Tantuni Tarifi Yapılışı
- Etleri tavaya alıp üzerine geçecek kadar su koyuyoruz. Suyunu çekene kadar pişirip suyunu çektikten sonra yağ ve toz biber koyup kavuruyoruz.
- Altını kapatmaya yakın 1 çay bardağının yarışı kadar su ekliyoruz.
- Biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz. Lavaş için hamuru yoğurup 45 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru bezelere ayırıp ayırıyoruz. Teflon tava kullandım pişirmek için siz de tavanızın büyüklüğüne göre açabilirsiniz.
- Çok kalın ya da ince olamamalı. Tavada yağ kullanmadan arkalı ve önlü pişiriyoruz.
- Çok bekletmeyelim yoksa kurur. Lavaşların üzerine bir bez örtüp kenara alıyoruz.
- Domatesi küp küp doğruyoruz. Soğanları ay şeklinde doğruyoruz. Maydanozları da doğrayıp bir kabın içerisinde sumak nar eksisi zeytinyağı tuz koyup karıştırıyoruz.
- Lavaşları eti kavurduğumuz tavaya bastırıyoruz ve lavaşı içine eti salatayı koyup dürüm şeklinde sarıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder