Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı mantar (400 gr)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 dal taze soğan
- 2-3 dal maydanoz
- 1 dal taze kekik (Veya 1 çay kaşığı kuru kekik)
- 1 kutu krema
- 1-1.5 lt tavuk suyu veya su
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı
- Mantarları soyup dilimleyin. Zeytinyağında çok ufak doğranmış soğanı soteleyin iyice yumuşasın. Tereyağı ilave edin. Eriyince ufak doğranmış sarımsağı ekleyin.
- Mantarları ilave edip yüksek ateşte kavurun. Ateş kısık olursa mantar suyunu salar. Ateşi kısıp mantarlara un ilave edin ve kavurun.
- Yavaş yavaş tavuk suyu veya su ilave etmeye başlayın ve devamlı karıştırın topak kalmasın. Hepsini tek seferde dökerseniz topaklaşabilir.
- Dilediğiniz kıvama gelince kısık ateşte kapağı kapalı 10 dk pişirin. Kremayı bir kaba alın ve 2 kepçe kadar sıcak çorbadan ilave edip karıştırın.
- Çorbaya bu karışımı ilave edip karıştırın. Tuz karabiber kekik ilave edin.
- Kaynama noktasına gelince altını kapatın. Ufak doğranmış maydanoz ve taze soğan ilave edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder