7 Mayıs 2020 Perşembe

Tavuk Midye Tava Tarifi

Tavuk Midye Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğsü
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 şişe maden suyu (Soda)
  • 2 diş sarımsak
  • Kekik, karabiber, toz biber, tuz
  • Çöp şiş

Tavukları bulamak için;

  • 4 yemek kaşığı un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Tavuk Midye Tava Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce bir kapta iki su bardağı su ve karbonatı karıştırıyoruz.
  2. Tavukları kuşbaşı olacak şekilde doğrayıp karbonatlı suyun içinde yarım saat bekletiyoruz. Bu esnada yayvan bir kapta un, sarımsak rendesi ve baharatları karıştırıyoruz.
  3. Sodayı da yavaşça ekleyip, boza kıvamında olmasını sağlıyoruz. Eğer cıvık gelirse biraz daha un takviyesi yapabilirsiniz.
  4. Dinlenen tavukları süzüyoruz.
  5. Ve suyunun tamamen süzülmesi için yaklaşık bir on dakika kadar daha bu şekilde bekletiyoruz.
  6. Suyu iyice süzülen tavukları çöp şişlere diziyoruz.
  7. Ve önce una sonra hazırladığımız karışıma bulayıp bir tabağa alıyoruz.
  8. Bütün tavuklar bitince bir tencereye sıvı yağ koyup iyice kızdırıyoruz.
  9. Ve tavukları çevirerek arkalı önlü kızartıyoruz. Yanında bulgur pilavı ve patates kızartmasıyla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder