3 Mayıs 2020 Pazar

Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi

Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 adet patates (ev halkına göre sayı değişebilir)
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet domates rendesi
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
Üzeri İçin;
  • Sarımsaklı yoğurt

Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar 🤗💕
Akşam için kolay ev halkının çok seveceği pratik bir tarif bırakıyorum ☺️👍👏👏
Kıymalı çökertme kebabı için;
  1. Bir tencereye sıvı yağı koyup küp küp, doğranmış soğanı, sarımsağı ekliyoruz.
  2. Kıymamızı ekleyip iyice kavuruyoruz.
  3. Daha sonra domates püresi, salça, tuz ve baharatları ekliyoruz.
  4. Bir su bardağı su ekleyip ocağın altını kısarak iyice pişmesini sağlıyoruz.
  5. Diğer yanda patateslerimizi ince ince doğrayıp nişastasının gitmesi için yıkayıp kuruladıktan sonra patatesleri kızartıyoruz.
  6. Servis tabağına alarak sarımsaklı yoğurt döküp kıymasını da üzerine koyduktan sonra servis ediyoruz.
    Deneyeceklere şimdiden Afiyet olsun. 👌🏼😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder