3 Mayıs 2020 Pazar

Sütlü Havuçlu Aşçı Çorbası (Vitaminli Çok Lezzetli) Tarifi

Sütlü Havuçlu Aşçı Çorbası (Vitaminli Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük havuç
  • 3 su bardağı süt
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 8-9 dal maydanoz
  • 6-7 dal dereotu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz (damak tadınıza göre)

Sütlü Havuçlu Aşçı Çorbası (Vitaminli Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı

Merhaba, bugün sizlere bir havuç çorbası tarifi daha vermek üzere karşınızdayım. Restoranlarda aşçıların özel müşterileri için yaptığı bir çorba. Havuç çok faydalı bir sebze. Çorbalarada çok yakışıyor. Buyrun tarifime;
  1. Tencereye yağları ekleyip unu ilave ederek 2-3 dakika kavuralım.
  2. Havuçları ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Tavuk suyunu ve sütü ekleyelim. (tavuk suyu tuzsuz olmalı) bir yandan karıştıralım hem kesilmesin hem topaklanmasın kaynayınca kısık ateşte 10 dakika pişirelim. Elinizde varsa didiklenmiş tavuk ekleyebilirsiniz.
  4. Tuzunu, karabiberinive ince kıyılmış maydanozu ve dereotunu ekleyip ocağı kapatalım. servise hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder