Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı kırık pirinç
- 1, 5 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 (yarım) adet limonun suyu
- 6 su bardağı su
köftesi için;
- 200 gram köftelik kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
köfteleri kızartmak için;
- 2,5 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
Lebeniye Çorbası Tarifi Yapılışı
- Yöresel lezzetler yapmayı çok seviyorum. Bu da Antep yöresine ait çok besleyici ve çok lezzetli bir çorba. Her ne kadar adı çorba olsa da ana yemek olarakta yapabilirsiniz.
- Köfteleri hazırlamak için köfte malzemelerin bir kaba alın ve güzelce yoğurun. Ardından nohut büyüklüğünde elinizle yuvarlayarak şekillendirin.
- Bir tencereye 2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci alın ve üstüne 2 su bardağı kadar su ekleyip, yumuşayana kadar haşlayın.
- Pişen pirinçlerin üzerine 4-5 su bardağı daha su ilave edin. Haşlanmış nohutları da ekleyip, kaynamaya bırakın.
- Başka bir kasede; yoğurdu, unu, limon suyunu ve yaklaşık yarım su bardağı kadar suyu ekleyip güzelce çırpın.
- Tencerede kaynayan yoğurt-pirinç karışımdan bir 1 su bardağı kadar su alıp, yoğurtlu karışıma ilave edin ve güzelce çırpın.
- Hazırladığınız yoğurtlu karışım yani yoğurtlu terbiye, ılıklaştıktan sonra, ocakta kaynayan nohut-pirinç karışımına azar, azar ilave edin. Tuzunu da ilave edip, çorbayı kaynamaya bırakın.
- Geniş bir tavada az yağda köfteleri kızartın. Köfteler kızardıktan sonra çorbaya ekleyin.
- Üzeri için 2 tatlı kaşığı naneyi tereyağında kavurup, çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder