12 Mayıs 2020 Salı

Lebeniye Çorbası Tarifi

Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı kırık pirinç
  • 1, 5 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) adet limonun suyu
  • 6 su bardağı su
köftesi için;
  • 200 gram köftelik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
köfteleri kızartmak için;
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane

Lebeniye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yöresel lezzetler yapmayı çok seviyorum. Bu da Antep yöresine ait çok besleyici ve çok lezzetli bir çorba. Her ne kadar adı çorba olsa da ana yemek olarakta yapabilirsiniz.
  2. Köfteleri hazırlamak için köfte malzemelerin bir kaba alın ve güzelce yoğurun. Ardından nohut büyüklüğünde elinizle yuvarlayarak şekillendirin.
  3. Bir tencereye 2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci alın ve üstüne 2 su bardağı kadar su ekleyip, yumuşayana kadar haşlayın.
  4. Pişen pirinçlerin üzerine 4-5 su bardağı daha su ilave edin. Haşlanmış nohutları da ekleyip, kaynamaya bırakın.
  5. Başka bir kasede; yoğurdu, unu, limon suyunu ve yaklaşık yarım su bardağı kadar suyu ekleyip güzelce çırpın.
  6. Tencerede kaynayan yoğurt-pirinç karışımdan bir 1 su bardağı kadar su alıp, yoğurtlu karışıma ilave edin ve güzelce çırpın.
  7. Hazırladığınız yoğurtlu karışım yani yoğurtlu terbiye, ılıklaştıktan sonra, ocakta kaynayan nohut-pirinç karışımına azar, azar ilave edin. Tuzunu da ilave edip, çorbayı kaynamaya bırakın.
  8. Geniş bir tavada az yağda köfteleri kızartın. Köfteler kızardıktan sonra çorbaya ekleyin.
  9. Üzeri için 2 tatlı kaşığı naneyi tereyağında kavurup, çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder