Taze Fasulye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 750g taze fasulye
- 1 büyük boy soğan
- 2 adet büyük domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Baharat
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Taze Fasulye Yemeği Tarifi Yapılışı
- Taze fasulye yapımı için ilk olarak; Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağ ile kavurun.
- Üzerine temizlenmiş, 2 ya da 3’e kesilmiş fasulyeleri ilave edin ve orta ateşte kapağı kapalı bir şekilde fasulyelerin suyunu salıp çekmesini bekleyin.
- Kavrulan fasulyeleri kabuğu soyulmuş domatesleri ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Daha sonra bir iki su bardağı kadar sıcak su ilave edin.
- Tuzunu, baharatlarını (isteğe göre baharat kullanabilirsiniz) ekleyerek pişmeye bırakın.
- Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
- Pişen yemeğimizi ocaktan alarak ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
Notlar:
- Fasulye yemeğini yaparken isterseniz fasulyeleri uzunlamasına da kesebilirsiniz.
- Eğer etli fasulye yemeği yapmak isterseniz kuşbaşı doğranmış etleri boş tencereye alarak suyunu çekene kadar kavurduktan sonra sıvı yağ ve soğanı ekleyerek devamını yukarıda anlattığım şekilde yapabilirsiniz.
- Bol domates bu yemeğe çok yakışıyor salça miktarını azaltarak domatesi artırabilirsiniz.
- Yanında ayran ile tadına da doyum olmaz benden söylemesi :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder