12 Mayıs 2020 Salı

Taze Fasulye Yemeği Tarifi

Taze Fasulye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 750g taze fasulye
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 adet büyük domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Baharat
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Taze Fasulye Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Taze fasulye yapımı için ilk olarak; Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağ ile kavurun.
  2. Üzerine temizlenmiş, 2 ya da 3’e kesilmiş fasulyeleri ilave edin ve orta ateşte kapağı kapalı bir şekilde fasulyelerin suyunu salıp çekmesini bekleyin.
  3. Kavrulan fasulyeleri kabuğu soyulmuş domatesleri ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
  4. Daha sonra bir iki su bardağı kadar sıcak su ilave edin.
  5. Tuzunu, baharatlarını (isteğe göre baharat kullanabilirsiniz) ekleyerek pişmeye bırakın.
  6. Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
  7. Pişen yemeğimizi ocaktan alarak ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
Notlar:
  • Fasulye yemeğini yaparken isterseniz fasulyeleri uzunlamasına da kesebilirsiniz.
  • Eğer etli fasulye yemeği yapmak isterseniz kuşbaşı doğranmış etleri boş tencereye alarak suyunu çekene kadar kavurduktan sonra sıvı yağ ve soğanı ekleyerek devamını yukarıda anlattığım şekilde yapabilirsiniz.
  • Bol domates bu yemeğe çok yakışıyor salça miktarını azaltarak domatesi artırabilirsiniz.
  • Yanında ayran ile tadına da doyum olmaz benden söylemesi :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder