Limonata (2 Portakal 1 Limon) Tarifi
Limonata (2 Portakal 1 Limon) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 portakal
- 1 limon
- 1,5 / 2 su bardağı şeker (damak tadınıza göre)
- 1,5 tatlı kaşığı limon tuzu
- 3 litre su
Limonata (2 Portakal 1 Limon) Tarifi Yapılışı
- Kış mevsiminde aldığımız portakalları ve limonları yuvarlak şekilde kesiyor ve dondurucuya atıyoruz.
- Bir gece öncesinden atmış olmanız dahi yeterli olacaktır.
- 10 dakika dışarı da biraz buzunun çözmesi için bekliyoruz.
- Ardından portakalları ve limonu rondoya katıyoruz üzerine damak tadınıza göre şeker ilavesini yapıyoruz. 1 su bardağı su ekliyoruz. Ve bıııızzzzttt. ( benim rondom büyük olduğu için hepsini tek seferde yaptım. Sizinki küçük ise iki seferde yapabilirsiniz.
- Un ufak olan karışımımızı 3 litre suyun içine katıyoruz ve karıştırıyoruz.
- 1, 5 tatlı kaşığı limon tuzumuzu ekliyoruz. Ve erimesi için karıştırıyoruz.
- 10 dakika bekliyoruz. (portakalların renginin suya karışması için).
- Ardından bir tülbentle ve ya çok ince süzgü ile süzüyoruz. Posasını atıyoruz.
- Soğuması için buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz.
- İkram etmeden önce mutlaka karıştırın. ( özü dibe çöktüğü için karıştırmak gerekiyor. ).
- veeee limonatamız hazırrr.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder