5 Mayıs 2020 Salı

Limonata (2 Portakal 1 Limon) Tarifi

Limonata (2 Portakal 1 Limon) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 portakal
  • 1 limon
  • 1,5 / 2 su bardağı şeker (damak tadınıza göre)
  • 1,5 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 3 litre su

Limonata (2 Portakal 1 Limon) Tarifi Yapılışı

  1. Kış mevsiminde aldığımız portakalları ve limonları yuvarlak şekilde kesiyor ve dondurucuya atıyoruz.
  2. Bir gece öncesinden atmış olmanız dahi yeterli olacaktır.
  3. 10 dakika dışarı da biraz buzunun çözmesi için bekliyoruz.
  4. Ardından portakalları ve limonu rondoya katıyoruz üzerine damak tadınıza göre şeker ilavesini yapıyoruz. 1 su bardağı su ekliyoruz. Ve bıııızzzzttt. ( benim rondom büyük olduğu için hepsini tek seferde yaptım. Sizinki küçük ise iki seferde yapabilirsiniz.
  5. Un ufak olan karışımımızı 3 litre suyun içine katıyoruz ve karıştırıyoruz.
  6. 1, 5 tatlı kaşığı limon tuzumuzu ekliyoruz. Ve erimesi için karıştırıyoruz.
  7. 10 dakika bekliyoruz. (portakalların renginin suya karışması için).
  8. Ardından bir tülbentle ve ya çok ince süzgü ile süzüyoruz. Posasını atıyoruz.
  9. Soğuması için buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz.
  10. İkram etmeden önce mutlaka karıştırın. ( özü dibe çöktüğü için karıştırmak gerekiyor. ).
  11. veeee limonatamız hazırrr.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder