Hamura Sarılmış Sebzeli Somon Balığı Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram somon balığı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Hamuru:
- Yarım paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı ılık su
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Başamel sosu:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
İç harcı:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kabak
- Portakal büyüklüğünde lahana
- 3 pırasa arkası
- 9-10 dal maydanoz
- 5 adet küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Üzerine:
- 2 adet yumurta sarısı
Hamura Sarılmış Sebzeli Somon Balığı Tarifi Yapılışı
- Balıklar dilimlenir ve kağıt serili tepsiye dizilerek üzerine yağ sürülür, tuz ve baharat atılarak önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
- Başamel sos için un yağda kavrulur ve diğer malzemeler yavaş yavaş katılarak katılaşması sağlanır.
- Kavrulmuş sebzeler için ilk önce soğan ve sarımsaklar yağda kavrulur.
- Daha sonra içine diğer sebzeler ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.
- Tuz ve baharatı eklenerek kenara alınır ve soğuması beklenir.
- Hamur için maya ılık suda eritilir. Un haricinde diğer malzemeler mayaya katılır.
- Un yavaş yavaş eklenerek yumuşacık yağlı bir hamur elde edilir.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılarak yassıtılır.
- Yassıtılan hamura önce başamel sos, sonra kavrulmuş sebze ve onun üzerinede 1 adet somon balık dilimi konarak hamur kapatılır.
- 10. Hazır olan balıklı hamurlar kağıt serili tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 11. Önceden ısıtılmış 225 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder