5 Mayıs 2020 Salı

Hamura Sarılmış Sebzeli Somon Balığı Tarifi

Hamura Sarılmış Sebzeli Somon Balığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram somon balığı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Hamuru:

  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Başamel sosu:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

İç harcı:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kabak
  • Portakal büyüklüğünde lahana
  • 3 pırasa arkası
  • 9-10 dal maydanoz
  • 5 adet küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Üzerine:

  • 2 adet yumurta sarısı

Hamura Sarılmış Sebzeli Somon Balığı Tarifi Yapılışı

  1. Balıklar dilimlenir ve kağıt serili tepsiye dizilerek üzerine yağ sürülür, tuz ve baharat atılarak önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
  2. Başamel sos için un yağda kavrulur ve diğer malzemeler yavaş yavaş katılarak katılaşması sağlanır.
  3. Kavrulmuş sebzeler için ilk önce soğan ve sarımsaklar yağda kavrulur.
  4. Daha sonra içine diğer sebzeler ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.
  5. Tuz ve baharatı eklenerek kenara alınır ve soğuması beklenir.
  6. Hamur için maya ılık suda eritilir. Un haricinde diğer malzemeler mayaya katılır.
  7. Un yavaş yavaş eklenerek yumuşacık yağlı bir hamur elde edilir.
  8. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılarak yassıtılır.
  9. Yassıtılan hamura önce başamel sos, sonra kavrulmuş sebze ve onun üzerinede 1 adet somon balık dilimi konarak hamur kapatılır.
  10. 10. Hazır olan balıklı hamurlar kağıt serili tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür.
  11. 11. Önceden ısıtılmış 225 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder