Lokanta Usulü Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk but
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 litre su
Meyanesi için;
- 1,5 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Baharatlar;
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
Lokanta Usulü Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı
Hayırlı ramazanlar dilerim. Nefis bir çorba tarifiyle geldim. Lokantalarda beğenerek içtiğimiz tavuk çorbası hatta çok daha lezzetlisi diyebilirim 😍😋 tarifi mutlaka kaydedin iftar sofralarında favoriniz olacak ❤.
- Tavuk butu yıkanır derileri çıkarılmadan 2 litre su ile düdüklü tencerede 10 dakika pişirilir.
- Normal tencerede tavuk pişene kadar kaynatın.
- Suyunu daha sonra kullanmak üzere bir kaba süzelim.
- Tavuğun derisini sıyırıp atalım ve etini didikleyelim.
- Tencereye yağ ve şehriye alınır.
- Rengi dönene kadar kavrulur 2 yemek kaşığı un ilave edilerek bir iki tur karıştırıp tavuk suyu ilave edilir.
- Karabiber, nane ve tavuk ilave edilerek pişmeye bırakılır.
- Meyanesi için yoğurt, yumurta, un ve limon suyu çırpılır.
- Şehriye pişince suyundan bir kepçe alınır ve meyaneye ilave edilir.
- Bu işlem hızlıca çırpılarak yapılır.
- Ardından hemen tencereye ilave edilir.
- Kaynayana kadar sürekli karıştırılır.
- Kaynama gelince tuzu eklenir ve ocaktan alınır. Afiyet şifa olsun inşâallah.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder