13 Mayıs 2020 Çarşamba

Lokanta Usulü Tavuk Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk but
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 litre su
Meyanesi için;
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Baharatlar;
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane

Lokanta Usulü Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

Hayırlı ramazanlar dilerim. Nefis bir çorba tarifiyle geldim. Lokantalarda beğenerek içtiğimiz tavuk çorbası hatta çok daha lezzetlisi diyebilirim 😍😋 tarifi mutlaka kaydedin iftar sofralarında favoriniz olacak ❤.
  1. Tavuk butu yıkanır derileri çıkarılmadan 2 litre su ile düdüklü tencerede 10 dakika pişirilir.
  2. Normal tencerede tavuk pişene kadar kaynatın.
  3. Suyunu daha sonra kullanmak üzere bir kaba süzelim.
  4. Tavuğun derisini sıyırıp atalım ve etini didikleyelim.
  5. Tencereye yağ ve şehriye alınır.
  6. Rengi dönene kadar kavrulur 2 yemek kaşığı un ilave edilerek bir iki tur karıştırıp tavuk suyu ilave edilir.
  7. Karabiber, nane ve tavuk ilave edilerek pişmeye bırakılır.
  8. Meyanesi için yoğurt, yumurta, un ve limon suyu çırpılır.
  9. Şehriye pişince suyundan bir kepçe alınır ve meyaneye ilave edilir.
  10. Bu işlem hızlıca çırpılarak yapılır.
  11. Ardından hemen tencereye ilave edilir.
  12. Kaynayana kadar sürekli karıştırılır.
  13. Kaynama gelince tuzu eklenir ve ocaktan alınır. Afiyet şifa olsun inşâallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder