13 Mayıs 2020 Çarşamba

Zeytinyağlı Nefis Enginar Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Nefis Enginar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet enginar
  • 1 demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 demet ince ince doğranmış taze soğan
  • 1 adet küp küp doğranmış patates
  • 6 -7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet isteğe bağlı bulyon
  • 1 silme tatlı kaşığı un (Akışkan seviyorsanız un kullanmayabilirsiniz
  • 3 buçuk su bardağı su
  • Çay kaşığı ucu ile tuz
  • Yarım limon suyu

Zeytinyağlı Nefis Enginar Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle enginarların kararmamaları için bir kaba 1 adet limon suyu ve birazda su ekleyip karıştırın her bir enginarın kabuğunu soyup içini temizledikten hemen sonra limonlu suya atın çünkü çok çabuk kararıyorlar.
  2. Enginarların temizleme işlemi bitince biraz irice parçalar biçiminde limonlu suyun içine doğrayın suda beklesin.
  3. O arada yağı tencereye döküp ocağa alın soğanı ilave edip biraz kavurun enginarları yıkayıp süzdürüp ekleyin patatesi de ilave edip birlikte bir kaç dakika kavurmaya devam edi.
  4. Sonra tuzu bulyonu, limon suyunu, dereotunu ve unu ekleyip karıştırın.
  5. Son olarak üzerini çok az geçecek kadar suyu ekleyip bir kaç kez karıştırdıktan sonra kısığa yakın orta ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Not. Unu yemeğe kıvam vermek ekliyoruz eğer kullanamayacaksanız bu durumda suyu biraz azaltın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder