16 Mayıs 2020 Cumartesi

Maklube Tarifi

Maklube Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane patates
  • 1 tane patlıcan
  • Yarım kilo et
  • 2 su bardağı pirinç
Süslemek için;
  • Salata (mevsimine göre tercihiniz size kalmış)
  • Yoğurt

Maklube Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle etimizi yıkayıp pişmesi için tencereye koyup ocağa bırakıyoruz.
  2. Sonra patatesleri küp küp doğruyoruz, patlıcanları küp küp doğrayıp kızartıyoruz.
  3. Pişen etimizi süzüyoruz. Suyu kaldıysa dökmüyoruz pilavda kullanacağız.
  4. Büyük bir tencereye önce eti diziyoruz .
  5. Ardından patatesleri ve patlıcanları dizdikten sonra yıkanmış pirinci malzemelerin üstüne dokuyup yayıyoruz.
  6. 2 şu bardağı pirince 3 şu bardağı yeterli olacaktır.
  7. Ama pirinçiniz çok fazla şu çekiyorsa 4 şu bardağı şu koyalım.
  8. Kısık ateşte pişirin kesinlikle karıştırmayalım.
  9. Suyunu çekince altını kapatın ve biraz dinlendirelim.
  10. Dinlen yemeği büyük bir tepsinin ortasına bozulmadan çevirelim.
  11.  Yanına bir sıra salata bir sıra yoğurt düzeniyle süsleyelim.
Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder