Maklube Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane patates
- 1 tane patlıcan
- Yarım kilo et
- 2 su bardağı pirinç
Süslemek için;
- Salata (mevsimine göre tercihiniz size kalmış)
- Yoğurt
Maklube Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etimizi yıkayıp pişmesi için tencereye koyup ocağa bırakıyoruz.
- Sonra patatesleri küp küp doğruyoruz, patlıcanları küp küp doğrayıp kızartıyoruz.
- Pişen etimizi süzüyoruz. Suyu kaldıysa dökmüyoruz pilavda kullanacağız.
- Büyük bir tencereye önce eti diziyoruz .
- Ardından patatesleri ve patlıcanları dizdikten sonra yıkanmış pirinci malzemelerin üstüne dokuyup yayıyoruz.
- 2 şu bardağı pirince 3 şu bardağı yeterli olacaktır.
- Ama pirinçiniz çok fazla şu çekiyorsa 4 şu bardağı şu koyalım.
- Kısık ateşte pişirin kesinlikle karıştırmayalım.
- Suyunu çekince altını kapatın ve biraz dinlendirelim.
- Dinlen yemeği büyük bir tepsinin ortasına bozulmadan çevirelim.
- Yanına bir sıra salata bir sıra yoğurt düzeniyle süsleyelim.
Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder