Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 5 yumurta
- 6 yemek kaşığı şeker
- 5 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilya
Şerbet için;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 kutu sıvı krema
Karameli için;
- 3 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı sıcak su
Nişastalı karışım için;
- 2 su bardağı su “normal”
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
Trileçe Tarifi Yapılışı
- Kek yapılışı; yumurtaların beyaz ve sarısı ayrılır.
- Beyazları ve şeker krem şanti gibi olana kadar çırpılır.
- Sarılar ayrı bir kapta çırpılır, iyice çırpıldıktan sonra beyazlar ve sarılar karıştırılır.
- Un, şekerli vanilya ve kabartma tozu eklenip yumurta karışımına karıştırılır.
- Yağlanmış dikdörtgen borcamda önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Şerbet yapılışı; kek pişerken 1 bardak sıcağa yakın süte şeker eklenip eriyene kadar karıştırılır.
- Kalan sütler de içine eklenip karıştırılır.
- Krema eklenip karıştırılır. ( şerbet soğuk olmalı).
- Fırından çıkan keke çatalla delikler açıp kek ılınınca soğuk şerbeti döküyoruz.
- Karamel yapılışı; şeker kavrulur. Önce sertleşiyor, sonra eriyor.
- Karamelize olunca sıcak su eklenir.
- Dikkat; “sıcak suyu mümkün oldukça uzaktan dökün su dökülünce baya fokurduyor, elinize kolunuza sıçrayabilir. ”
- Nişastalı karışım yapılışı; başka tencereye su ve nişasta ve şekeri eklenip pişirilir.
- Koyulaşmaya başlayan karışıma karameli ekleyip kıvam alana kadar pişirilir.
- Altını kapatıp arada karıştırdığımız karışımı ılınınca kekin üzerine döküyoruz.
- En az 4-5 saat dinlenmesi gerekir.
- Sonra servise hazır 😍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder