16 Mayıs 2020 Cumartesi

Trileçe Tarifi

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;
  • 5 yumurta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 5 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya
Şerbet için;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 kutu sıvı krema
Karameli için;
  • 3 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı sıcak su
Nişastalı karışım için;
  • 2 su bardağı su “normal”
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Trileçe Tarifi Yapılışı


  1. Kek yapılışı; yumurtaların beyaz ve sarısı ayrılır.
  2. Beyazları ve şeker krem şanti gibi olana kadar çırpılır.
  3. Sarılar ayrı bir kapta çırpılır, iyice çırpıldıktan sonra beyazlar ve sarılar karıştırılır.
  4. Un, şekerli vanilya ve kabartma tozu eklenip yumurta karışımına karıştırılır.
  5. Yağlanmış dikdörtgen borcamda önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  6. Şerbet yapılışı; kek pişerken 1 bardak sıcağa yakın süte şeker eklenip eriyene kadar karıştırılır.
  7. Kalan sütler de içine eklenip karıştırılır.
  8. Krema eklenip karıştırılır. ( şerbet soğuk olmalı).
  9. Fırından çıkan keke çatalla delikler açıp kek ılınınca soğuk şerbeti döküyoruz.
  10. Karamel yapılışı; şeker kavrulur. Önce sertleşiyor, sonra eriyor.
  11. Karamelize olunca sıcak su eklenir.
  12. Dikkat; “sıcak suyu mümkün oldukça uzaktan dökün su dökülünce baya fokurduyor, elinize kolunuza sıçrayabilir. ”
  13. Nişastalı karışım yapılışı; başka tencereye su ve nişasta ve şekeri eklenip pişirilir.
  14. Koyulaşmaya başlayan karışıma karameli ekleyip kıvam alana kadar pişirilir.
  15. Altını kapatıp arada karıştırdığımız karışımı ılınınca kekin üzerine döküyoruz.
  16. En az 4-5 saat dinlenmesi gerekir.
  17. Sonra servise hazır 😍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder