10 Mayıs 2020 Pazar

Meyhane Pilavı Tarifi

Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bulguru yıkayıp, süzelim.
  2. Soğan, sarımsak ve biberleri küp küp doğrayalım.
  3. Domateslerin kabuklarını soyup, rendeleyelim.
  4. Çelik tencereye yağları ve soğan, sarımsak ve biberleri alıp, kavuralım.
  5. Ardından rendelenmiş domatesleri ekleyip, kavuralım.
  6. Salçaları ekleyip, karıştıralım.
  7. Bulguru ilave edip, karıştıralım.
  8. Su, tuz ve karabiberi ekleyip, kaynatalım.
  9. Kaynadıktan sonra, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  10. Ocağı kapatıp, üzerine havlu örtelim ve demlenmeye bırakalım.
  11. Dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Not: Demlenme süresi, en az 15 dakikadır.
Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder