Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet kapya biber
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 4 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bulguru yıkayıp, süzelim.
- Soğan, sarımsak ve biberleri küp küp doğrayalım.
- Domateslerin kabuklarını soyup, rendeleyelim.
- Çelik tencereye yağları ve soğan, sarımsak ve biberleri alıp, kavuralım.
- Ardından rendelenmiş domatesleri ekleyip, kavuralım.
- Salçaları ekleyip, karıştıralım.
- Bulguru ilave edip, karıştıralım.
- Su, tuz ve karabiberi ekleyip, kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ocağı kapatıp, üzerine havlu örtelim ve demlenmeye bırakalım.
- Dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Not: Demlenme süresi, en az 15 dakikadır.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder