10 Mayıs 2020 Pazar

Etimek Tatlısı Tarifi

Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için ;
  • 250 gram tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için ;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
Üzeri için;
  • Hazır çikolata sos
Altı için;
  • Tutsuz etimek

Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

İyi günler hanımlar öncelikle deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Tariflerimin hepsi defalarca denenmiş ve tam tutan ölçülerdir. Takip etmeyi unutmayın 😊😊.
  1. Önce şerbeti ocağı alıyoruz ve şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 30 dk kaynatıyoruz.
  2. Şerbet kaynadığı yerde etimekleri borcama diziyoruz ve çikolata sosu üzerinde tarife göre yapıyoruz. Sosu ilk yapıyoruz çünkü baya soğuması gerekiyor.
  3. Şerbet kaynayıp kıvam alınca sıcak sıcak etimeklerin üstüne döküyoruz.
  4. Muhallebi için yağı tava ya koyup ocağı koyun ve eriyene kadar karıştırın, eriyor.
  5. Unu ilave edip yakmadan 4 5 dk kavurun.
  6. Daha sonra 1 litre sütü ilave edin ve hızlıca topak topak kalmaması için karıştırın.
  7. Tamamen un eriyince şekerini ilave edin ve kaynayana kadar karıştırın.
  8. Kaynağında vanilyayı ekleyip ocağı kapatın.
  9. Bu arada etimekler ılımış olacak. Sıcak muhallebisi üzerine dökün ve yayın. Soğuyan çikolata sosu da üzerine dokun.
  10. 1 gece mutlaka dolaptan beklesin etimekler daha güzel yumuşar.
Afiyet olsun 😊😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder