12 Mayıs 2020 Salı

Musakka Tarifi

Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan
Kıymalı harç için;
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet domates
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
Süslemek için ;
  • Domates
  • Biber

Musakka Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları halka halka doğrayıp sıvı yağ da kızartalım.
  2. İç harcı için.Soğanlar yağda yemeklik doğranır.
  3. İçine kıyma eklenir ve kavrulur.
  4. Salça eklenerek kavrulmaya devam edilir. Baharatlar domatesler eklenir.
  5. En sonunda tuz eklenerek ocaktan alınır.
  6. Fırın kabının en altına patlıcanlar dizilir. Patlıcanların üzerine kıymalı harç eklenir.
  7. En son olarak domates biber ile süslenerek fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder