9 Mayıs 2020 Cumartesi

Paçanga Böreği Tarifi

Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet taze böreklik yufka
  • 200 gram pastırma
  • 200gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Panieren yapmak için

  • 2 yumurta
  • Galeta unu

Paçanga Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Pastırmaları ve sebzeleri ince bir şekilde doğruyoruz ve bir tavaya alıyoruz. Yağınıda ekleyip 3-4 dk soteliyoruz.
  2. Yufkalarımızı üçgen şekilde kesiyoruz.
  3. Bir yemek kaşığı harcımızdan bir yemek kaşığı da kaşar peyniri koyup yufkaların uç kısmını içe alarak rulo şeklinde sarıyoruz.
  4. Böreğimizi önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun💕🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder