12 Mayıs 2020 Salı

Patatesli Köfte Tarifi

Patatesli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Kıyma harcı için ;
  • 400 gram dana kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz ve karabiber
  • İnce kıyılmış maydanoz(üzerine serpmek için)
Köfte için;
  • 4 adet patates
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 3 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Köfteye şekil vermek için bir çay bardağı zeytinyağı

Patatesli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle doğradığımız soğanlarımızı tavaya alıp kavurmaya başlıyoruz. Hafif kavrulduktan sonra kıymayı tavaya alıp kavurmaya başlıyoruz.
  2. Kıymayı kavururken tuzunu da ekliyoruz.
  3. En son karabiber ve pul biber eklenip ve karıştırılır, köftesi için : patatesleri kabuklu ve tüm olarak haşlıyoruz.
  4. Haşlandıktan sonra soğuması için bekletiyoruz.
  5. Köfteyi yoğuracağımız çiğ köfte yoğurma tepsisine bulguru koyuyoruz üzerine bir bardak kadar sıcak su ekleyip yumuşamasını bekliyoruz beş dk kadar.
  6. Sonra biber salçasını, domates salçasını, kimyonu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  7. Köftemiz iyice kıvama geldikten sonra bulgur taneleri birbirini tutmaya başlayınca haşlayıp soğuttuğumuz patateslerin kabuklarını soyup havan da dövüyoruz, topaklaşması bitip püre haline geldikten sonra patatesleri köftenin içerisine katıp iyice karışana kadar yoğuruyoruz.
  8. En son elimizi zeytinyağıyla yağlayıp köfte sıkımı dediğimiz şekilde sıkıyoruz, ya da avucumuzla oval şekil alana kadar yuvarlayarak da servis yapabilirsiniz.
  9. Kıymalı harcımızı ve köftemizi birlikte servis yapıyoruz. Üzerine ince ince doğradığımız maydanozlarımızı ekliyoruz. Afiyet olsun. ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder