12 Mayıs 2020 Salı

Çilekli Magnolia Tarifi

Çilekli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2.5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 adet vanilya
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 10-15 adet çilek

Çilekli Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bisküvileri rondo da çekip toz haline getiriyoruz ve çileklerimizi dilimleyelim.
  2. Daha sonra bir tencereye önce süt daha sonra şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını koyup muhallebi kıvamına gelip kaynayana kadar çırpıyoruz.
  3. Hazır olan muhallebimizi ocaktan alıp 10-15 dakika soğumaya bırakıyoruz.
  4. Soğuyan muhallebinin üzerine krema ve vanilya ekliyoruz.
  5. Kase veya geniş bardaklarımızın alt tabanına ilk olarak 1 kaşık bisküvi koyuyoruz.
  6. Daha sonra yan taraflarına dilimlediğimiz çileklerimizi diziyoruz ve 1 kepçe muhallebi koyuyoruz orta kısmına tekrar bisküvi döküp tekrar muhallebi koyuyoruz ve üst kısmına aynı şekilde bisküvi koyuyoruz.
  7. Aynı işlemi muhallebi bitene kadar diğer bardaklara uyguluyoruz. Tatlımız 2 saat dinlendikten sonra servise hazır oluyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder