3 Mayıs 2020 Pazar

Patatesli Rulo Börek Tarifi

Patatesli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un
İç harcı için:
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta
  • Susam
  • Çörek otu (isteğe bağlı)

Patatesli Rulo Börek Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın.
  2. Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun.
  3. İç harcını soğumaya bırakın.
  4. Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.
  5. Yufkalardan bir tanesini serin ve yarısının üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın.
  6. Yufkanın diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatın ve üzerini tekrar sos ile ıslatın. Yapım aşamasında sirke kokusu beni endişelendirmişti ama piştikten sonra çıtır çıtır nefis bir börek oldu. ).
  7. 2 katlı yufkanızı pizza dilimi şeklinde 6 parça kesiyorsunuz ve üçgenlerin kalın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz.
  8. Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra fırın tepsisine dizin üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serperek 180 derece önceden ısıttığınız fırında börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz.
  9. Çıtır çıtır patatesli rulo böreğiniz servise hazır. Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder