Patatesli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı un
İç harcı için:
- 4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta
- Susam
- Çörek otu (isteğe bağlı)
Patatesli Rulo Börek Tarifi Yapılışı
- Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın.
- Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun.
- İç harcını soğumaya bırakın.
- Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.
- Yufkalardan bir tanesini serin ve yarısının üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın.
- Yufkanın diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatın ve üzerini tekrar sos ile ıslatın. Yapım aşamasında sirke kokusu beni endişelendirmişti ama piştikten sonra çıtır çıtır nefis bir börek oldu. ).
- 2 katlı yufkanızı pizza dilimi şeklinde 6 parça kesiyorsunuz ve üçgenlerin kalın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz.
- Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra fırın tepsisine dizin üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serperek 180 derece önceden ısıttığınız fırında börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz.
- Çıtır çıtır patatesli rulo böreğiniz servise hazır. Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder