Piyano Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatma için:
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı(tepeleme) un
- 200ml (1 paket) krema
Üzeri için:
- Kakao
Piyano Kek Tarifi Yapılışı
- 1 yumurta ve şekeri karıştırma kabımızda çırpalım.
- Diğer malzemeleri de ekleyerek kek hamurunu hazırlayalım. Ben kare boyutlarında borcam kullandım.
- Yağlamış olduğumuz borcama hamuru dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Kek pişerken kremasını hazırlayalım.
- Süt, şeker ve unu tencereye alarak karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirelim.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Pişen keki fırından çıkartarak ılımasını bekleyip üzerine süt ve kakao karışımını gezdirelim.
- Ilımış olan kremaya son olarak sıvı kremayı ilave edip ve mikser ile güzelce çırpalım. Kekin üzerine dökerek yayalım.
- Krema iyice soğuduktan sonra kekin en üstünü kakao ile kaplayalım. (yoksa kakao kararır. ).
Soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım.
Not: bir gece dinlendikten sonra çok daha lezzetli oluyor. En sevdiğim kek tarifidir, hatta pasta lezzeti veren tek tarif olabilir. :) afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder