1 Mayıs 2020 Cuma

Piyano Kek Tarifi

Piyano Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatma için:
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
Kreması için:
  • 3 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı(tepeleme) un
  • 200ml (1 paket) krema
Üzeri için:
  • Kakao

Piyano Kek Tarifi Yapılışı

  1. 1 yumurta ve şekeri karıştırma kabımızda çırpalım.
  2. Diğer malzemeleri de ekleyerek kek hamurunu hazırlayalım. Ben kare boyutlarında borcam kullandım.
  3. Yağlamış olduğumuz borcama hamuru dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  4. Kek pişerken kremasını hazırlayalım.
  5. Süt, şeker ve unu tencereye alarak karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirelim.
  6. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  7. Pişen keki fırından çıkartarak ılımasını bekleyip üzerine süt ve kakao karışımını gezdirelim.
  8. Ilımış olan kremaya son olarak sıvı kremayı ilave edip ve mikser ile güzelce çırpalım. Kekin üzerine dökerek yayalım.
  9. Krema iyice soğuduktan sonra kekin en üstünü kakao ile kaplayalım. (yoksa kakao kararır. ).
Soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım.
Not: bir gece dinlendikten sonra çok daha lezzetli oluyor. En sevdiğim kek tarifidir, hatta pasta lezzeti veren tek tarif olabilir. :) afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder