1 Mayıs 2020 Cuma

Gürcü Hengeli Tarifi

Gürcü Hengeli Tarifi İçin Malzemeler

İç kıyma harcı:
  • 750 gram kuzu boşluk kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım demet kişniş
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz kekik, biraz su
Hamuru için:
  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Gürcü Hengeli Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kıymalı iç harcımızı hazırlıyoruz. Hazırlanan kıymayı en son biraz suyla vıcık hale getirelim.
  2. Daha sonra 1 adet yumurtaya un, su katarak sert bir hamur elde edeceğiz. Hamurun sert olması gerekiyor.
  3. Küçük bezeler haline getirdiğimiz hamuru yaklaşık çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve içine kıymayı yerleştirdikten sonra kenarlarından kıvırarak bohça haline getirip en son uç kısmını büküyoruz.
  4. Hazırlanan hengeli kaynar suda üstüne çıkana kadar (yaklaşık 10 dakika) haşlıyoruz.
  5. En son üzerine karabiber serpip uç kısmından (uç hamur kısmı yenmez) tutarak elle yiyoruz.
  6. Nefis Gürcü hengelimiz servise hazır. Herkese afiyet olsun😋 kesinlikle denenmesi gerekiyor bayılacaksınız😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder