Gürcü Hengeli Tarifi İçin Malzemeler
İç kıyma harcı:
- 750 gram kuzu boşluk kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım demet kişniş
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Biraz kekik, biraz su
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı un
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Gürcü Hengeli Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kıymalı iç harcımızı hazırlıyoruz. Hazırlanan kıymayı en son biraz suyla vıcık hale getirelim.
- Daha sonra 1 adet yumurtaya un, su katarak sert bir hamur elde edeceğiz. Hamurun sert olması gerekiyor.
- Küçük bezeler haline getirdiğimiz hamuru yaklaşık çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve içine kıymayı yerleştirdikten sonra kenarlarından kıvırarak bohça haline getirip en son uç kısmını büküyoruz.
- Hazırlanan hengeli kaynar suda üstüne çıkana kadar (yaklaşık 10 dakika) haşlıyoruz.
- En son üzerine karabiber serpip uç kısmından (uç hamur kısmı yenmez) tutarak elle yiyoruz.
- Nefis Gürcü hengelimiz servise hazır. Herkese afiyet olsun😋 kesinlikle denenmesi gerekiyor bayılacaksınız😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder