11 Mayıs 2020 Pazartesi

Pofuduk Poğaça Tarifi

Pofuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 4 yada 5 yemek kaşığı şeker
  • 7 yada 8 su bardağı un
Üzeri için;
  • Susam yada çörek otu

Pofuduk Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak ılık süt ile kuru mayayı bir bardakta bekletin yaklaşık 20 dk.
  2. Bu karışımı bir kaba boşaltın.
  3. Daha sonra su, yağ, yumurtanın beyazı(sarısını üstüne sürmek için ayırın), tuz, şekeri de bu kaba alıp homojen kıvama gelene kadar karıştıralım.
  4. Unu ekleyip kaba yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım.
  5. Hamuru ne kadar bekletirseniz poğaçanız o kadar güzel olur (ben yaklaşık 1 saat bekletiyorum).
  6. Daha sonra hamuru mandalina büyüklüğünde alıp yuvarlak yapıp fırın tepsisini yağladığınız yada yağlı kağıdın üstüne koyun üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu yada susam serpin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk arası pişirin (fırına göre değişiklik gösterebiliyor. Poğaçalar kızardıktan sonra olmuştur). Afiyet olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder