Pofuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 4 yada 5 yemek kaşığı şeker
- 7 yada 8 su bardağı un
Üzeri için;
- Susam yada çörek otu
Pofuduk Poğaça Tarifi Yapılışı
- İlk olarak ılık süt ile kuru mayayı bir bardakta bekletin yaklaşık 20 dk.
- Bu karışımı bir kaba boşaltın.
- Daha sonra su, yağ, yumurtanın beyazı(sarısını üstüne sürmek için ayırın), tuz, şekeri de bu kaba alıp homojen kıvama gelene kadar karıştıralım.
- Unu ekleyip kaba yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım.
- Hamuru ne kadar bekletirseniz poğaçanız o kadar güzel olur (ben yaklaşık 1 saat bekletiyorum).
- Daha sonra hamuru mandalina büyüklüğünde alıp yuvarlak yapıp fırın tepsisini yağladığınız yada yağlı kağıdın üstüne koyun üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu yada susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk arası pişirin (fırına göre değişiklik gösterebiliyor. Poğaçalar kızardıktan sonra olmuştur). Afiyet olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder