Ev Yapımı Karamel Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı toz şeker (isteğe göre esmer şeker de olur)
- 5o gram tereyağı
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
Ev Yapımı Karamel Tarifi Yapılışı
İşte bu kadar malzemeyle efsane karamel✔
Zor gibi görünen ama kolay tariflerden biridir yapmak. İçinde ne olduğunu bilmekte ayrı bir güzellik :) ve nişastasız yani bozulma riski çok daha az. Şimdi hazırlayışına gelelim.
- Şekeri yanmaz yapışmaz tavamıza alıyoruz orta ateşte eritiyoruz bu sırada asla karıştırmıyoruz şekerler yoksa top top olup erimesi zorlanır rengini alınca kısık ateş yapıp üzerine yağı ekliyoruz.
- Yağda eridikten sonra kremamizi ekleyip topak topak olacak korkmayın pürüzsüz hale gelecek kısık ateşte karıştırarak kıvamını alacak karıştırma sırası yağı ve kremayı ekledikten sonra karıştırıyoruz.
- Ve pürüzsüz kıvamı aldıktan sonra ocaktan alıp karıştırmadan soğumaya bırakıyoruz.
- Böylece karameliniz hazır.
- Dilediğiniz pastalarda kullanabilirsiniz.
- Not: Karameli şeker olması için, kremayla yağını az koyulmalı.
- Ama sürme karamel için yağ ile krema tam miktarda eklenmeli. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder