4 Mayıs 2020 Pazartesi

Puf Puf Yumuşacık Ramazan Pidesi Tarifi

Puf Puf Yumuşacık Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 6 su bardağı un
  • sıcağa yakın ılık su
Üzeri için:
  • 2 yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Puf Puf Yumuşacık Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir bardak suyu yoğurma kabına alalım.
  2. Üzerine bir paket mayayı ekleyelim ve maya eriyene kadar karıştırıp üzerini kapatalım. 5-10 dk bu şekilde bekletip kabarmasını bekleyelim.
  3. Mayalanan karışımın üzerine yavaş yavaş un ve tuzu da ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  4. Unun tamamı da ilave edildikten sonra hamurun kıvamına göre su ilave edilir.
  5. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  6. Üzerini streçle kapatıp 40-45 dk mayalanmaya bırakalım.
  7. Mayalanan hamurumuzun havasını almak için biraz daha yoğuralım.
  8. Hamurdan 2 eşit parça olacak şekilde bezeler oluşturun.
  9. Bezelerden bir tanesini yağladığımız fırın tepsisine alalım.
  10. Hamurumuzu, tepsimizin içerisinde havası kaçırılmayacak şekilde, narin hareketlerle elimizi bir miktar suyla ıslatılarak açalım.
  11. Hamur yeterince açıldıktan sonra parmak uçları kullanılarak tırnak şekli verilir.
  12. Bir fırça yardımıyla hamurumuzun üzerine yumurtanın sarısını sürelim.
  13. Susam ve çörek otu serpilir.
  14. Diğer bezemize de aynı işlemler uygulanır.
  15. Daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırında ara ara kontrol ederek 20 dk pişirilir.
  16. Fırından çıktıktan sonra pamuk gibi yumuşacık puf puf ramazan pidelerimiz servise hazırdır. Afiyet olsun 🙋🏻‍♀️❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder