Puf Puf Yumuşacık Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı tuz (silme)
- 6 su bardağı un
- sıcağa yakın ılık su
Üzeri için:
- 2 yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Puf Puf Yumuşacık Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bir bardak suyu yoğurma kabına alalım.
- Üzerine bir paket mayayı ekleyelim ve maya eriyene kadar karıştırıp üzerini kapatalım. 5-10 dk bu şekilde bekletip kabarmasını bekleyelim.
- Mayalanan karışımın üzerine yavaş yavaş un ve tuzu da ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Unun tamamı da ilave edildikten sonra hamurun kıvamına göre su ilave edilir.
- Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Üzerini streçle kapatıp 40-45 dk mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzun havasını almak için biraz daha yoğuralım.
- Hamurdan 2 eşit parça olacak şekilde bezeler oluşturun.
- Bezelerden bir tanesini yağladığımız fırın tepsisine alalım.
- Hamurumuzu, tepsimizin içerisinde havası kaçırılmayacak şekilde, narin hareketlerle elimizi bir miktar suyla ıslatılarak açalım.
- Hamur yeterince açıldıktan sonra parmak uçları kullanılarak tırnak şekli verilir.
- Bir fırça yardımıyla hamurumuzun üzerine yumurtanın sarısını sürelim.
- Susam ve çörek otu serpilir.
- Diğer bezemize de aynı işlemler uygulanır.
- Daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırında ara ara kontrol ederek 20 dk pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra pamuk gibi yumuşacık puf puf ramazan pidelerimiz servise hazırdır. Afiyet olsun 🙋🏻♀️❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder