4 Mayıs 2020 Pazartesi

Karaköy Poğaça Tarifi

Karaköy Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram eritilmiş tereyağı yada margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2.5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya (veya yarım paket yaş maya)
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 6 su bardağı kadar un
Ustu için
  • Ayırdığımız yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez

Karaköy Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağımızı eritip soğumaya bırakalım.
  2. Ilık su, şeker ve mayayı bir kapta karıştıralım.
  3. Ilınan tereyağını, sıvı yağını, yumurtayı karıştırıp unu kontrollü ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamurumuzu 1 saat mayalamaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamurumuzu eşit parçalara bölüp bezeler yapalım.
  6. Ayırdığımız yumurta sarısına 1 çay kaşığı pekmez ekleyip karıştıralım.
  7. Poğaçaların üstüne sürüp bir çatal yardımıyla çizikler yapıp 10 dakika tepsi mayası için biraz bekletelim 180 dereceli fırına verelim. Üstü kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder