4 Mayıs 2020 Pazartesi

Ramyon Tarifi

Ramyon Tarifi İçin Malzemeler

  • 1-2 paket noodle
İsteğe bağlı :
  • 1 tane çok haşlanmamış yumurta
  • Köri
  • Yeşil soğanın yeşil kısımları
  • Yeşil biber
  • Soya sosu
  • Susam
  • İstenilen sebzeler jülyen doğranmış olmalı
  • İsteğe bağlı bir kaç parça jülyen doğranmış tavuk göğsü

Ramyon Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye noodle, köri, soya sosunu alıp en fazla 3-4 dk kaynatın.
  2. Kasenize aktarın, üzerine ince doğranmış yeşil soğan, biber, yumurta ve istediğiniz jülyen doğranmış sebzeleri tavada az pişmiş soteleyip dizin.
  3. Üstüne susam serpiştirin.
  4. Ramyon olarak yapılan noodle suyuyla çorbamsı şekilde servis edilir.
  5. O yüzden suyuna baharatlarınızı özenle koyun, yumurta baharatlı suyuna deyince tadı gerçekten harika oluyor,
Ben yumurtayı kayısı kıvamı tercih ediyorum oldukça güzel bir tat veriyor. Korelilerin bir bildiği varmış :) afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder