Sakallı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağ
- 1 adet yumurta
İçi için;
- 1 su bardağı rende kaşar peyniri
Dışı için;
- Labne
- Maydanoz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Sakallı Poğaça Tarifi Yapılışı
Selamün aleyküm hanımlar.
En sevdiğim tariflerim den birini sizlerle paylaşacağım. Misafirlerime çok sık yaptığım ve herkesin çok beğendiği sakallı poğaçam🤫😊.
- Su, şeker, tuz ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
- Sos tenceresine tereyağını alıp eritiniz.
- Altını kapatıp içine süt ve sıvı yağını ilave edelim.
- Tereyağlı sosu yoğurma kabındaki karışıma ilave ediniz.
- Üzerine bir adet yumurtayı da kırıp iyice karıştırınız.
- Yavaş yavaş un ilave ederek yoğurmaya başlayınız.
- Hafif ele yapışan yumuşak hamur elde ediniz.
- En az 40 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan ufak ufak şekiller verip fırın tepsisine diziniz.
- Üzerine yumurta sarını sürüp 190 derecelik fırında pişirin.
- Fırından çıkan ılıyan poğaçaları ortadan tam olmayacak şekilde ikiye keserek içine kaşar peynirini koyup dışına labneyi sürünüz.
- Maydanoza buladıktan sonra servis tabağına alabilirsiniz ☺️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder