14 Mayıs 2020 Perşembe

Sakallı Poğaça Tarifi

Sakallı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta
İçi için;
  • 1 su bardağı rende kaşar peyniri
Dışı için;
  • Labne
  • Maydanoz
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı

Sakallı Poğaça Tarifi Yapılışı

Selamün aleyküm hanımlar.
En sevdiğim tariflerim den birini sizlerle paylaşacağım. Misafirlerime çok sık yaptığım ve herkesin çok beğendiği sakallı poğaçam🤫😊.
  1. Su, şeker, tuz ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  2. Sos tenceresine tereyağını alıp eritiniz.
  3. Altını kapatıp içine süt ve sıvı yağını ilave edelim.
  4. Tereyağlı sosu yoğurma kabındaki karışıma ilave ediniz.
  5. Üzerine bir adet yumurtayı da kırıp iyice karıştırınız.
  6. Yavaş yavaş un ilave ederek yoğurmaya başlayınız.
  7. Hafif ele yapışan yumuşak hamur elde ediniz.
  8. En az 40 dakika mayalanmaya bırakalım.
  9. Mayalanan hamurdan ufak ufak şekiller verip fırın tepsisine diziniz.
  10. Üzerine yumurta sarını sürüp 190 derecelik fırında pişirin.
  11. Fırından çıkan ılıyan poğaçaları ortadan tam olmayacak şekilde ikiye keserek içine kaşar peynirini koyup dışına labneyi sürünüz.
  12. Maydanoza buladıktan sonra servis tabağına alabilirsiniz ☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder