Fırında Haşlama Tadında Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kuşbaşı et
- 5 adet patates
- 4 adet küçük soğan (siz 2 adet büyük kullanabilirsiniz)
- 2 adet domates
- 2 adet kabak
- 2 havuç
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil kapya biber
- 1 adet kuyruk yağı
- 7 diş sarımsak
- Tereyağı
- Tuz karabiber pulbiber
Fırında Haşlama Tadında Güveç Tarifi Yapılışı
- İlk olarak güveçimizin dibini ve çevresini tereyağı ile yağlayalım.
- Ardından sırasıyla et ve 2 kat olacak şekilde sebzelerimizi dizelim.
- İlk kat sebzeler bittikten sonra tereyağ koyalım.
- Üzerlerine ve aynı işlemi yine tekrar edelim sebzeleri yine dizdikten sonra tereyağ koyalım yine istediğiniz kadar etinizin yağına bağlı. (benim etim yağsız.)
- Üzerine baharatlarını ekledikten sonra alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 240 derecelik fırında 1,5-2 saate yakın pişirelim.
- İnanılmaz lezzetli oluyor, şiddetle tavsiye ediyorum.
Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder