14 Mayıs 2020 Perşembe

Fırında Haşlama Tadında Güveç Tarifi

Fırında Haşlama Tadında Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı et
  • 5 adet patates
  • 4 adet küçük soğan (siz 2 adet büyük kullanabilirsiniz)
  • 2 adet domates
  • 2 adet kabak
  • 2 havuç
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil kapya biber
  • 1 adet kuyruk yağı
  • 7 diş sarımsak
  • Tereyağı
  • Tuz karabiber pulbiber

Fırında Haşlama Tadında Güveç Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak güveçimizin dibini ve çevresini tereyağı ile yağlayalım.
  2. Ardından sırasıyla et ve 2 kat olacak şekilde sebzelerimizi dizelim.
  3. İlk kat sebzeler bittikten sonra tereyağ koyalım.
  4. Üzerlerine ve aynı işlemi yine tekrar edelim sebzeleri yine dizdikten sonra tereyağ koyalım yine istediğiniz kadar etinizin yağına bağlı. (benim etim yağsız.)
  5. Üzerine baharatlarını ekledikten sonra alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 240 derecelik  fırında  1,5-2 saate yakın pişirelim.
  6. İnanılmaz lezzetli oluyor, şiddetle tavsiye ediyorum.
Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder