10 Mayıs 2020 Pazar

Şakşuka Tarifi

Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • Tuz, istenilen baharatlar
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Kızartmak için sıvı yağ

Şakşuka Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar küp küp doğranır ve kızartılır.
  2. Ayrı bir tencerede soğanlar ve sarımsaklar kavrulur.
  3. Ardından biberler eklenir kavrulur.
  4. Sonra domatesler ve bir yemek kaşığı salça ilave edilir.
  5. Suyu da ekleyerek salça açılır.
  6. Kızartılan patlıcanların da ekleyip baharat ve tuzunu ayarlayıp pişmeye bırakılır. Suyunu ayarlaybilirisniz. Biz biraz sulu ve yağlı severiz🤗. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder