10 Mayıs 2020 Pazar

Pratik Fırın Yemeği Tarifi

Pratik Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 5 patates
  • 4 çarliston biber
Kıyma için:
  • 300 gr çekilmiş et
  • 1 tane küçük soğan
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı su

Pratik Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeleri çok küçük küp olmayacak şekilde doğruyoruz.
  2. Önce kızartma tenceremizde hepsini kızartıyoruz küçük boy dikdörtgenin borcam altına pişirme kağıdı seriyoruz.
  3. Kızartmalarımızı borcama çıkarıyoruz bu sırada sıvı yağ da soğanı kıymayı kavuruyoruz.
  4. Baharatlarını ekliyoruz en son da salçasını ekleyip yarım su bardağı su ekleyip pişiriyoruz.
  5. Pişen kıymamızı kızartmalarımızın her yerine dökerek yayıyoruz .
  6. Son olarak 20 dk 200 derrcede ısıtılmış fırına veriyoruz birazda fırında pişince çıkarıyoruz ve servis ediyoruz afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder