1 Mayıs 2020 Cuma

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı iri bulgur
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Önce tenceremize tel şehriyemizi alıp sıvı yağla biraz kavuruyoruz.
  2. Sonra tereyağını alıp hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  3. Bulgurumuzu ilave edip bir süre kavuralım tuzunu ilave edelim.
  4. Suyunu da koyup kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder