Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 2 yumurta (birinin sarısını ayıralım üstüne sürecek)
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 20 adet fındık (ben badem de kullandım)
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 3-4 damla limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı
- İlk önce şerbeti hazırlayalım çünkü şerbetin soğuk olması gerekiyor. Su ve şeker kaynadıktan sonra limon damlatıp 10 dk sonra soğumaya alıyoruz.
- Hamuru için: Margarin ve yumurtayı biraz yoğuruyoruz. Daha sonra irmik ve pudra şekerini ekleyip biraz daha yoğuruyoruz. (ben Hindistan cevizini içine kattım çok güzel oldu isterseniz süslemek içinde kullanabilirsiniz).
- Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurup küçük küçük yuvarlaklar yapıp ortalarına fındık koyuyoruz.
- Yumurta sarısını üzerine sürüp fırına pişmeye bırakıyoruz.
- Üstleri kızaran tatlımızı çıkarıp soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine döküyoruz ve şerbetin çekmesini bekliyoruz. Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder