3 Mayıs 2020 Pazar

Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 2 yumurta (birinin sarısını ayıralım üstüne sürecek)
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 20 adet fındık (ben badem de kullandım)
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon

Şekerpare Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce şerbeti hazırlayalım çünkü şerbetin soğuk olması gerekiyor. Su ve şeker kaynadıktan sonra limon damlatıp 10 dk sonra soğumaya alıyoruz.
  2. Hamuru için: Margarin ve yumurtayı biraz yoğuruyoruz. Daha sonra irmik ve pudra şekerini ekleyip biraz daha yoğuruyoruz. (ben Hindistan cevizini içine kattım çok güzel oldu isterseniz süslemek içinde kullanabilirsiniz).
  3. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurup küçük küçük yuvarlaklar yapıp ortalarına fındık koyuyoruz.
  4. Yumurta sarısını üzerine sürüp fırına pişmeye bırakıyoruz.
  5. Üstleri kızaran tatlımızı çıkarıp soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine döküyoruz ve şerbetin çekmesini bekliyoruz. Herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder