Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
Beşamel sos için;
- 1 litre süt
- 4 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Biraz tuz biraz karabiber
Kıymalı harcı için:
- 200 gram kadar kıyma
- 1 soğan
- Yarım çorba kaşığı salça
- 2 domates rendesi
- Yağ
- Tuz
- Kekik kimyon karabiber
- İsteğe bağlı maydanoz kırmızı biber yeşil biber de eklenebilir.
Üzeri için;
- 300 gram kadar kaşar peyniri rendesi
Lazanya Tarifi Yapılışı
Lazanya makarnanın en güzel hali diye düşünüyorum. Bu sıralar pahalı olsa da eşim çok sevdiği için aktüel indirimlerden stok yapıyorum, karantinada elimin altında oluyor. Öncelikle lazanyada kullanacağın kıymalı harcım önceden hazır olur. O yüzden benim için çok pratik bir yemek.
- Öncelikle soğanı doğrayıp sıvı yağda kıyma ile arada karıştırarak kavuruyoruz.
- Biraz kavurduktan sonra salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Suyunu çektikten sonra domates rendesini ekleyip pişmesini bekliyoruz. Pişince baharatları ve tuzu ekleyip altını kapatabiliriz.
- Daha sonra 1litre süt ve unu iyice çırpıyoruz. Ocağa alıyoruz.
- Kaynamakta olan süt ve una tereyağ tuz ve karabiberi ekliyoruz, kıvam alınca altını kapatıyoruz.
- Büyük kare borcamın dibine biraz beşamel sos döküp yayıyoruz.
- Sonrasında tek sıra halinde lazanya yapraklarını sıralıyoruz, lazanya yapraklarının haşlanmayanlarından aldığınızda emin olun, üzerinde yazar.
- Üzerine tekrar beşamel sos döküp yayıyoruz ve üzerine kıymalı harçtan gezdiriyoruz.
- Sonra üstüne tekrar lazanya yaprağı beşamel sos ve kıymalı harç ekleyerek devam ediyoruz. 4 yanda maksimum 5kat uygundur.
- Son lazanya yapraklarını sıraladıktan sonra üzerine beşamel sos gezdirip rendelenmiş kaşarı üzerine serpiyoruz.
- Daha sonra fırını 200 dereceye alıp ısınmaya bırakıyoruz.
- Lazanyanın fırına girmeden en az 15dakika dışarda beklemesi lazanya yapraklarının yumuşaması için önemli. Fırın ısınıp 15dakika geçtikten sonra fırınınıza göre üzeri kızarana kadar 10-15dakika arası pişirebilirsiniz. Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder