10 Mayıs 2020 Pazar

Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin (250 gr)
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-3.5 su bardağı un (hamurunuzun durumuna göre ilave edilebilir)
Şerbet;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon
Üzeri için;
  • Kırılmış fındık

Şekerpare Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbet hazırlanır. 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon eklenir ve bir iki dakika sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
  2. Hamur için sırasıyla bütün malzemeler yoğurma kabına alınır. Yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğurulur.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlak şekiller elde edilerek yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  4. Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür ve çatalla şekil verilir.
  5. Son olarak kırılmış fındıklar ilave edilir. (bu aşamada fındıklar hamura bastırılarak yerleştirilmelidir).
  6. 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.
  7. Fırından alınan sıcak şekerparelerin üzerine soğuk şerbet ilave edilir. Tepsinin üzeri kapatılarak soğumaya ve şerbetini çekmeye bırakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder