Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin (250 gr)
- 2 çay bardağı irmik
- 2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1.5 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3-3.5 su bardağı un (hamurunuzun durumuna göre ilave edilebilir)
Şerbet;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon
Üzeri için;
- Kırılmış fındık
Şekerpare Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbet hazırlanır. 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon eklenir ve bir iki dakika sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
- Hamur için sırasıyla bütün malzemeler yoğurma kabına alınır. Yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğurulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlak şekiller elde edilerek yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür ve çatalla şekil verilir.
- Son olarak kırılmış fındıklar ilave edilir. (bu aşamada fındıklar hamura bastırılarak yerleştirilmelidir).
- 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.
- Fırından alınan sıcak şekerparelerin üzerine soğuk şerbet ilave edilir. Tepsinin üzeri kapatılarak soğumaya ve şerbetini çekmeye bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder