Tam Buğday Unu Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağından 1 parmak eksik ılık su
Tam Buğday Unu Ekmeği Tarifi Yapılışı
- Unu kaba alalım. Ortasını açıp, su hariç bütün malzemeleri ekleyelim. Yavaş yavaş suyu da ekleyerek yoğuralım.
- Un istediğimiz kıvamı aldıktan sonra (ele yapışmayacak) 10 dakika kadar yoğurmaya devam edelim.
- Ardından yaklaşık 1 saat üzerini örtüp, mayalanmaya bırakalım.
- Mayalandıktan sonra şekil verip, unladığımız tepsiye alalım.
- 1 saat kadar tepside mayalayalım.
- 200 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirelim (yaklaşık 15 dakika).
- Üzeri kızardıktan sonra, fırını 160 dereceye düşürelim (yaklaşık 15 dakika).
Afiyet olsun 🥰🥰🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder