2 Mayıs 2020 Cumartesi

Tam Buğday Unu Ekmeği Tarifi

Tam Buğday Unu Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik ılık su

Tam Buğday Unu Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Unu kaba alalım. Ortasını açıp, su hariç bütün malzemeleri ekleyelim. Yavaş yavaş suyu da ekleyerek yoğuralım.
  2. Un istediğimiz kıvamı aldıktan sonra (ele yapışmayacak) 10 dakika kadar yoğurmaya devam edelim.
  3. Ardından yaklaşık 1 saat üzerini örtüp, mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalandıktan sonra şekil verip, unladığımız tepsiye alalım.
  5. 1 saat kadar tepside mayalayalım.
  6. 200 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirelim (yaklaşık 15 dakika).
  7. Üzeri kızardıktan sonra, fırını 160 dereceye düşürelim (yaklaşık 15 dakika).
Afiyet olsun 🥰🥰🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder