Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt (1 litre süt)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 küçük çay bardağı pirinç
- 1 adet yumurta sarısı
- 2, 5 silme yemek kaşığı mısır nişastası (silme olacak mutlaka)
- Yarım türk kahvesi fincanı su (nişastayı inceltmek için)
- 1 paket vanilya
Pirinci haşlamak için;
- 2 çay bardağı su
Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı
- İlk olarak pirinçi güzelce yıkayıp iki katı suda haşlayalım. Dikkat edin tikir kalmasin.
- Pişen pirinçlerin üzerine sütü ve toz şekeri ekleyelim.
- Şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakalım.
- Bir kasede yumurta sarısı, nişasta ve yarım türk kahve fincanı suyu karıştıralım tamamen pürüzsüz hale gelsin.
- Üzerine kaynayan sütten yavaşça ilave edip karıştıralım ve alınmış olan karışımı tencereye boşaltalım hızlıca karıştıralım. Hemen kıvam alacaktır.
- 5-6 dakika kısık ateşte kaynatıp kenara alalım.
- Isıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştıralım 5-6 porsiyon çıkıyor.
- Kaseleri fırın tepsisine dizelim.
- Ve tepsiye güveçlerin yarısına gelecek kadar su dolduralım.
- Fırının üst rafina koyup üzerlerinin kızarmasını sağlayalım.
- Ardından soğutup buzdolabına kaldıralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder