Tane Tane Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı/Pilav Nasıl Yapılır ? Tam Tutan Tarif
Tane Tane Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı/Pilav Nasıl Yapılır ? Tam Tutan Tarif İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tablet tavuk suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı kaynar su
Tane Tane Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı/Pilav Nasıl Yapılır ? Tam Tutan Tarif Yapılışı
- Tencereye ocağa alın sıvı yağı ekleyin.
- Arpa şehriyeyi döküp kavurun , rengi dönünce pirinçi ekleyip kavurun.
- İçine tavuk suyu tabletini de ekleyin .
- Tuzunu atın tekrar kavurun, iyice kavrulunca suyu ekleyin ve kapağı kapatıp kuyunu çekene kadar ocakta bekletin.
- Tuzuna bakın eğer eksikse tuz ekleyin.
- Pirinç suyunu çekince ocağı kapatıp 10 dakika dinlenmeye bırakın .
- Dinlenince servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder