5 Mayıs 2020 Salı

Tane Tane Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı/Pilav Nasıl Yapılır ? Tam Tutan Tarif

Tane Tane Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı/Pilav Nasıl Yapılır ? Tam Tutan Tarif  İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tablet tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı kaynar su

Tane Tane Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı/Pilav Nasıl Yapılır ? Tam Tutan Tarif Yapılışı

  1. Tencereye ocağa alın sıvı yağı ekleyin.
  2. Arpa şehriyeyi döküp kavurun , rengi  dönünce pirinçi ekleyip kavurun.
  3. İçine tavuk suyu tabletini de ekleyin .
  4. Tuzunu atın tekrar kavurun, iyice kavrulunca suyu ekleyin ve kapağı kapatıp kuyunu çekene kadar ocakta bekletin.
  5. Tuzuna bakın eğer eksikse tuz ekleyin.
  6. Pirinç suyunu çekince ocağı kapatıp 10 dakika dinlenmeye bırakın .
  7. Dinlenince servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder