Taş Gibi Olmasada On Numara Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler
- 5 litre sut
- 1 kase yoğurt
- 1 adet küp şeker
Taş Gibi Olmasada On Numara Yoğurt Tarifi Yapılışı
- Sütü alabilecek tencereye koyuyoruz ve.
- Kaynamaya bırakıyoruz.
- Altını hafif kısarak yaklaşık 25. 30 dakika kaynatıyoruz.
- Taşmaması için gerekli önlemleri unutmayalım.
- 25. 30 dakika sonra kapağı açık şekilde soğumaya bırakıyoruz.
- Kış günü biraz daha ılık yazın daha soğuk mayalama yapabiliriz.
- Serçe parmağımızı süte batırın 7 ye kadar sayın eliniz yanmıyor ise mayalama yapılabilir.
- Daha sonra içine 1 kase yoğurdu döküyoruz.
- Bu maya yoğurdu da sütü pişirmeye başladığımızda dışarı bırakın ki içinde ki yararlı mikroorganizmalar mayalama için yeterli sıcaklığa gelsin.
- 1 adet küp şekeri de içine atıyoruz. İyice karıştırıyoruz.Üzerinde biriken yağın dağılması hiç önemli değil mayalanma sırasında yağ tekrar üstte toplanacaktır.
- Kapağını kapatıp üzerini makul şekilde sarıyoruz. Kış ise çok yaz ise az yeterli olur.
- Yaklaşık 3. 4 saat içinde mayalama tamamlanmış olur.
- Tencereyi buzdolabına koyuyoruz. 4. 5 saat sonra yoğurt iyice sertleşip yemeye hazır olur.
Not. Yoğurt sert olması için içinde ki suyun kaynama. Buharlaşma yoluyla çıkartılması gerekli. Bu da pişirirken kapağı açıp bırakmak, çok fazla kaynatmak, mayalama sonrası kapak yerine elek vs. Delikli bir şey kapatarak buharlaşma devam ettirmek, buzdolabı koyunca da kapağı açık bırakmak bunlardan bazılarıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder