Yaş Pasta (Pastacı Kreması Tam Kıvamında,Pandispanyası Puf Puf) Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 buçuk paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı tepeleme + 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 fiske tuz
Pastacı kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 paket vanilya
- 6 yumurta sarısı (bu krema tarifini vermiş olduğum pandispanya içindir. eğer hazır keke veya daha küçük bir pandispanya ya yapacaksanız yarım ölçü yapmanızı tavsiye ederim)
Üzerini kaplamak için;
- 1 paket krem şanti
Yaş Pasta (Pastacı Kreması Tam Kıvamında,Pandispanyası Puf Puf) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pastacı kremamızı hazırlamalıyız ki o soğurken kekimiz de olmalı.
- Bir kapta önce yumurta sarılarımıza şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Çırptığımız karışıma unumuzu da ilave ederek biraz daha karıştırıyoruz.
- Ilık sütümüzü de içine ekleyip karışımı ocağa alıyoruz.
- Karıştırarak pişirdiğimiz karışımımıza ocağı kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz.
- Soğuması için kremamızı borcama döküp üzerini streçle kapatarak buzdolabına kaldıra biliriz.
- Pandispanyamız için yumurta sarısı ve beyazını ayrı kaplara ayırıyoruz.
- Yumurta sarısını toz şekeri ekleyip krema kıvamını alana kadar güzelce çırpıyoruz.
- Limon suyunuzu ve ılık suyu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırdıktan sonra unumuzu kesinlikle havadan eleyerek ekliyoruz ve tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
- Diğer kapta yumurta beyazını bir fiske tuz ile kar beyaz olana kadar çırpın. (kıvamı şanti kıvamı gibi olmalıdır. Çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde karışık yerinden oynamamalıdır).
- Şimdi önceden hazırladığımız karışımla, köpüğünü söndürmeden aşağıdan yukarı doğru tahta kaşıkla karıştırarak birleştiriyoruz.
- 22 cm kelepçeli kalıba yağlı kağıt geçirip karışımı dökelim.
- Kek kalıbını hafifçe tezgaha vurarak hava kabarcıklarını yukarı çıkartalım.
- Önceden ısıtılmış 180° derece fırında, fırının en alt rafına ısıya dayanıklı bir kasede su koyarak pişirelim. (fırına konulan su kekin daha yumuşak olabilmesi içindir).
- Üstü iyice kızarınca fırından çıkartın.
- Soğumadan kalıptan çıkartmayın dağılabilir.
- Kekimiz ve kremamız soğuduğunda ikisini birleştirip istediğimiz meyvelerle süsleyebiliriz.
- Ben muz ve çilekle birlikte damla çikolata da ekledim.
Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder