16 Mayıs 2020 Cumartesi

Yaş Pasta (Pastacı Kreması Tam Kıvamında,Pandispanyası Puf Puf) Tarifi

Yaş Pasta (Pastacı Kreması Tam Kıvamında,Pandispanyası Puf Puf) Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 buçuk paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı tepeleme + 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 fiske tuz
Pastacı kreması için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 paket vanilya
  • 6 yumurta sarısı (bu krema tarifini vermiş olduğum pandispanya içindir. eğer hazır keke veya daha küçük bir pandispanya ya yapacaksanız yarım ölçü yapmanızı tavsiye ederim)
Üzerini kaplamak için;
  • 1 paket krem şanti

Yaş Pasta (Pastacı Kreması Tam Kıvamında,Pandispanyası Puf Puf) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pastacı kremamızı hazırlamalıyız ki o soğurken kekimiz de olmalı.
  2. Bir kapta önce yumurta sarılarımıza şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  3. Çırptığımız karışıma unumuzu da ilave ederek biraz daha karıştırıyoruz.
  4. Ilık sütümüzü de içine ekleyip karışımı ocağa alıyoruz.
  5. Karıştırarak pişirdiğimiz karışımımıza ocağı kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz.
  6. Soğuması için kremamızı borcama döküp üzerini streçle kapatarak buzdolabına kaldıra biliriz.
  7. Pandispanyamız için yumurta sarısı ve beyazını ayrı kaplara ayırıyoruz.
  8. Yumurta sarısını toz şekeri ekleyip krema kıvamını alana kadar güzelce çırpıyoruz.
  9. Limon suyunuzu ve ılık suyu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  10. Vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırdıktan sonra unumuzu kesinlikle havadan eleyerek ekliyoruz ve tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
  11. Diğer kapta yumurta beyazını bir fiske tuz ile kar beyaz olana kadar çırpın. (kıvamı şanti kıvamı gibi olmalıdır. Çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde karışık yerinden oynamamalıdır).
  12. Şimdi önceden hazırladığımız karışımla, köpüğünü söndürmeden aşağıdan yukarı doğru tahta kaşıkla karıştırarak birleştiriyoruz.
  13. 22 cm kelepçeli kalıba yağlı kağıt geçirip karışımı dökelim.
  14. Kek kalıbını hafifçe tezgaha vurarak hava kabarcıklarını yukarı çıkartalım.
  15. Önceden ısıtılmış 180° derece  fırında, fırının en alt rafına ısıya dayanıklı bir kasede su koyarak pişirelim. (fırına konulan su kekin daha yumuşak olabilmesi içindir).
  16. Üstü iyice kızarınca fırından çıkartın.
  17. Soğumadan kalıptan çıkartmayın dağılabilir.
  18. Kekimiz ve kremamız soğuduğunda ikisini birleştirip istediğimiz meyvelerle süsleyebiliriz.
  19. Ben muz ve çilekle birlikte damla çikolata da ekledim.
Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder