2 Mayıs 2020 Cumartesi

Yumuşacık Lavaş Tarifi

Yumuşacık Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket instant maya
  • Aldığı kadar un

Yumuşacık Lavaş Tarifi Yapılışı

  1. Tüm sıvı malzemeleri ve mayamızı hamur yoğurma kabına koyalım.
  2. Şeker ve tuzu da ekleyelim. Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim, üzerini kapatarak mayalanmaya bırakalım.
  3. Yarım saat yeterli. Mayalanan hamurumuzu cevizden biraz büyük bezelere ayırıp merdane yardımıyla un serperek yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açalım.
  4. Isınmış teflon tavada yada sacda arkalı önlü pişirelim. Pişen lavaşların üzerini kurumaması için bir bezle örtelim. Afiyet olsun🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder