Yumuşacık Lavaş Tarifi
Yumuşacık Lavaş Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım paket instant maya
- Aldığı kadar un
Yumuşacık Lavaş Tarifi Yapılışı
- Tüm sıvı malzemeleri ve mayamızı hamur yoğurma kabına koyalım.
- Şeker ve tuzu da ekleyelim. Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim, üzerini kapatarak mayalanmaya bırakalım.
- Yarım saat yeterli. Mayalanan hamurumuzu cevizden biraz büyük bezelere ayırıp merdane yardımıyla un serperek yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açalım.
- Isınmış teflon tavada yada sacda arkalı önlü pişirelim. Pişen lavaşların üzerini kurumaması için bir bezle örtelim. Afiyet olsun🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder