2 Mayıs 2020 Cumartesi

Pişirmeden Dondurulabilen Ramazan Pidesi Tarifi

Pişirmeden Dondurulabilen Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg un (200ml bardak ile 8 buçuk bardak)
  • 600 ml ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine:
  • 1 yumurta
  • Susam
  • Çörek otu

Pişirmeden Dondurulabilen Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba, sıcak ekmeğin tadı bir başkadır ama özellikle iftar sofralarında sıcacık pidenin lezzeti bambaşkadır. Bu tarifim ile hazırladığım pideleri donduruyorum ve tükettikçe pişiriyorum. Böylece hem pidemiz ziyan olmuyor hem de her zaman taze pide tüketmiş oluyoruz. Gelelim pidemizin hazırlanışına ☺️.
  1. Ilık suyumuzun içine maya ve şekeri katarak iyice çözünmesini sağlıyoruz.
  2. Üzerine un, tuz ve yoğurdumuzu ekleyip yoğuruyoruz. Hamurumuz ele yapışır olacak. Kesinlikle ele yapışmayan bir hamur elde etmeye çalışmayın.
  3. Hamurumuzu yoğurduktan sonra sıvı yağımızı ekliyoruz ve toparlayarak biraz daha yoğuruyoruz.
  4. Hamurumuzun üstünü kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Hamurumuz mayalandıktan sonra parmaklarımızı ıslata ıslata hamuru toparlayıp un serptiğimiz tezgahımıza alıyoruz.
  6. Üzerine un serptiğimiz hamurumuzu 4 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı beze haline getiriyoruz.
  7. Pişirme kağıdını tepsimize yerleştiriyoruz ve üzerine un serpiyoruz. Bezelerimizden birini tepsiye alıp elimizi ıslata ıslata açıp şekil veriyoruz. Ben bu aşamada yuvarlak borcam kullanarak simetrik bir görüntü elde ediyorum.
  8. Her bir bezemize aynı işlemi uygulayıp 20 dakikada tepside mayalanmasını sağlıyoruz.
  9. Ardından pidemizin üzerine yumurtasını sürüp önceden ısıttığımız ve tabanına ısıya dayanıklı kapta su koyduğumuz fırınımızda 200 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz. (20 dk).
  10. Fırından çıkan pidemizin üzerine nemli bez serip 5 dk bekletip pidemizi afiyetle tüketiyoruz.
  11. Pişirmediğimiz pidelerimizi ise tepsi mayalanması tamamlandıktan sonra üzerine un serpip aralarına pişirme kağıdı koyup dondurucumuza sığacak bir tepside üst üste dizerek donduruyoruz.
  12. Ben bu aşamada borcam kullanıyorum. Donuk pidemizi pişireceğimiz zaman 10 dk oda sıcaklığında beklettikten sonra çözünmesini beklemeden yumurtasını sürüp susamını ekleyerek fırına veriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder