Acılı Bulgur Pilavı Tarifi
Acılı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 2 domates
- 1 kuru soğan
- 1 kapya biber
- 2 yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 1-2 yemek kaşığı salça (Biber ve domates karışık)
- İsot (evde kalmamıştı)
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Kavurmak için tereyağ ve sıvı yağ karışık
- Bulgurunuzun cinsine göre su
Acılı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Tencereye yağımızı alıyoruz.
- Önce yemeklik doğranmış soğanı sonra biberleri ekleyip kavuruyoruz.
- Sarımsak ve salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra bulguru ekliyoruz.
- Bulguru da yeteri kadar kavurduktan sonra yemeklik doğranmış domatesi ekliyoruz.
- Bir kaç tur çevirdikten sonra baharatlarını ekleyip kaynar suyunu veriyoruz.
- Kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Pişen bulgurumuzu bir süre dinlendirdikten sonra servise sunuyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder