21 Haziran 2020 Pazar

Acılı Bulgur Pilavı Tarifi

Acılı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 2 domates
  • 1 kuru soğan
  • 1 kapya biber
  • 2 yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1-2 yemek kaşığı salça (Biber ve domates karışık)
  • İsot (evde kalmamıştı)
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kavurmak için tereyağ ve sıvı yağ karışık
  • Bulgurunuzun cinsine göre su

Acılı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye yağımızı alıyoruz.
  2. Önce yemeklik doğranmış soğanı sonra biberleri ekleyip kavuruyoruz.
  3. Sarımsak ve salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra bulguru ekliyoruz.
  4. Bulguru da yeteri kadar kavurduktan sonra yemeklik doğranmış domatesi ekliyoruz.
  5. Bir kaç tur çevirdikten sonra baharatlarını ekleyip kaynar suyunu veriyoruz.
  6. Kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  7. Pişen bulgurumuzu bir süre dinlendirdikten sonra servise sunuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder