Anadolu Kokan Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2,5 yemek kaşığı tarhana
- 3 su bardağı su (200 ml bardak ölçüsü)
- Tuz
- Nane
Anadolu Kokan Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyup, tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz.
- İnce doğradığımız sarımsağı ekleyerek, karıştırıyoruz.
- Salçayı da ekleyip, karıştıralım ve tarhanayı ekleyelim. 1 dakika kadar kavuralım.
- Suyumuzu ekleyelim ve tel ile tarhanalı harç, su ile tamamen karışana kadar çırpalım.
- Kaynayana kadar tahta kaşık ile devamlı karıştırıyoruz ve tuz ile naneyi ekliyoruz.
- Orta ateşte 4-5 dakika daha kaynatıyoruz ve servis ediyoruz. Şifa deposu olsun diyenler, biraz pul biberi de atabilir.
Afiyet olsun 🌿
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder