3 Haziran 2020 Çarşamba

Anadolu Kokan Tarhana Çorbası Tarifi

Anadolu Kokan Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2,5 yemek kaşığı tarhana
  • 3 su bardağı su (200 ml bardak ölçüsü)
  • Tuz
  • Nane

Anadolu Kokan Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyup, tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz.
  2. İnce doğradığımız sarımsağı ekleyerek, karıştırıyoruz.
  3. Salçayı da ekleyip, karıştıralım ve tarhanayı ekleyelim. 1 dakika kadar kavuralım.
  4. Suyumuzu ekleyelim ve tel ile tarhanalı harç, su ile tamamen karışana kadar çırpalım.
  5. Kaynayana kadar tahta kaşık ile devamlı karıştırıyoruz ve tuz ile naneyi ekliyoruz.
  6. Orta ateşte 4-5 dakika daha kaynatıyoruz ve servis ediyoruz. Şifa deposu olsun diyenler, biraz pul biberi de atabilir.
Afiyet olsun 🌿

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder